blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Aralık, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümlerinden birinde dükkan teslimleri başlıyor

Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümlerinden biri olan Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nde dükkanların teslim süreci başlıyor.
9 Aralık 2024-28 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek teslimat süreci ile Gülsan Sanayi Sitesi esnafı yeni ve daha konforlu iş yerlerine kavuşacak. Hak sahibi vatandaşlara dükkanların tesliminin 9 Aralık Pazartesi günü başlayacağını duyuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kentin çehresini değiştirecek projenin Samsun’a hayırlı olmasını diledi.
Toybelen’de uzun süredir beklenen müjde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’dan geldi. Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olan Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nde hak sahibi vatandaşlara dükkanların teslim süreci 9 Aralık Pazartesi günü başlıyor. ’Sağlık kentler ve kentsel dönüşüm’ vurgusuyla çalışmalarına büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile kentin en önemli problemlerinden birine neşter vurarak gerçekleştirdiği tarihi sanayi dönüşümünde sona gelindi. Sanayi dönüşümü kapsamında Atakum ilçesinde inşa edilen 700 dönüm büyüklüğünde bin 526’sı sanayi, 44’ü ticari tip olmak üzere toplamda bin 570 iş yerinden oluşan Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nde hak sahibi vatandaşlara dükkanlarının teslim aşaması başlıyor. Gülsan Sanayi Sitesi’nde aktif olarak çalışan esnafların kura ile belirlenen dükkanların bin 221’inin teslimatı 9 Aralık Pazartesi günü başlıyor. Dükkanların teslim süreleri 9 Aralık 2024 ile 28 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.

“Esnafımıza hayırlı olsun”
Türkiye’deki en kapsamlı dönüşüm projelerinden birinin Samsun’da hayata geçirildiğini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimiz için çok önemli bir projede, esnafımızın heyecanla beklediği süreç başlıyor. Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki esnafımıza dükkanlarının teslimi 9 Aralık Pazartesi itibari ile başlamış olacak. Bu kentsel dönüşüm Samsun için çok önemli bir kazanım. Sağlıklı kentler ve kentsel dönüşüm bizim için olmazsa olmaz. Başta Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve şehrimizim tüm dinamiklerine teşekkür ediyorum. Esnafımızı daha modern dükkanlara kavuştururken şehrimize de yepyeni bir yaşam alanı kazandıracak, kentin çehresini değiştirecek projenin Samsun’umuza, esnafımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Esnafımız için bu adımı atacağız”
Daha önce Toybelen’den dükkan alamayan esnafa yönelik de çalışma yaptıklarını belirten Başkan Doğan, “Büyükşehir Belediyesi olarak satın almak istediğimiz ancak henüz ödemesi tamamlanmamış dükkanlarımızı da TOKİ’ye devrederek esnafımızın satın almasının yolunu açacağız. Bunu geçtiğimiz meclis toplantısında da ifade etmiştim. Gülsan’daki esnafımız için bu adımı atacak, onlara bu kolaylığı sağlayacağız. Toybelen’den dükkan alamadığı için mağdur olan esnafımızın mağduriyetini gidereceğiz” diye konuştu.

Gülsan yeni bir yaşam alanına kavuşacak
Gülsan Sanayi Sitesi esnafı, Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’ndeki altyapısı güçlü, daha modern ve kullanışlı iş yerlerine taşınır taşınmaz Canik ilçesinde bulunan Gülsan Sanayi Sitesi için de dönüşüm başlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Asya kökenli kene için hastalık bulaştırma riski şimdilik yok, patojen taraması yapılacak

Türkiye’de birinci defa görülen Asya uzun boynuzlu kenesinin şu an için hastalık taşıdığına dair rastgele bir bulgu bulunmadı.
Türkiye’de birinci kere tespit edilen Asya uzun boynuzlu kenesi (Haemaphysalis longicornis) hakkında açıklamalarda bulunan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Kısım Lideri Prof. Dr. Adem Keskin, şu an için ülkemizde tespit bu çeşide ilişkin örneklerin rastgele bir hastalık etkeni taşıdığına dair bilimsel bir bilgi bulunmadığını belirtti. Keskin, kenenin sonlu bir bölgede bulunduğunu, vatandaşlara panik yapmamaları davetinde bulundu. Kenelerin tabiatta birçok canlıdan kan emerek ömrünü sürdüren dış parazitler olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Keskin, bu nedenle hastalık taşıma potansiyeline sahip olsalar da, her vakit hastalığı bulaştırma da rol alacağı manasına gelmediğini vurguladı. Türkiye’de yaygın olarak bilinen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının ana taşıyıcısının "Hyalomma marginatum" isimli kene çeşidi olduğunu tabir eden Keskin, bu virüsün dünya genelinde 30’dan fazla kene çeşidinde tespit edilebildiğini lakin bunların hepsinin bulaştırıcı olmadıklarını belirtti.

Prof. Dr. Keskin; "Bir kenede hastalık etkeninin bulunması, onun hastalık bulaştıracağı manasına gelmez"
Dünyada binden fazla kene çeşidi bulunduğunu belirten Keskin, "Keneler parazit canlılardır ve hastalık bulaştırma potansiyeli olan parazitlerdir. Fakat bir kenede hastalık etkeninin bulunması, onun hastalık bulaştıracağı manasına gelmez" dedi.
"Şu anda bu yeni tespit edilen tıbbın (Haemaphysalis longicornis) KKKA üzere önemli bir hastalık bulaştırdığına dair rastgele bir bulgu yok"
Yeni tespit edilen "Haemaphysalis longicornis" çeşidi için şimdi rastgele bir bilimsel çalışmanın yapılmadığını tabir eden Keskin, mevzuyla ilgili projelerin hazırlandığını ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından desteklenen çalışmalar kapsamında toplanılan kenelerde patojen taraması yapılacağını söyledi. Bu taramalarla, kelam konusu kene cinsinde patojen taraması yapılacak. "Şu anda bu yeni çeşidin KKKA üzere önemli bir hastalık bulaştırdığına dair rastgele bir risk kelam konusu değil. Ülkemizde bu hususta net bir bulgu yok. İlgili kurumlarla temas halindeyiz, iş birliği içinde yapılacak bilimsel araştırmalar sonuçlandığında kamuoyuyla şeffaf formda paylaşacağız" diyen Prof. Dr. Keskin, yapılan çalışmalar tamamlanmadan kesin yargılarda bulunmanın hakikat olmadığını da kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin