Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına girişler 3 ay yasaklandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Temmuz, 2023 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarına girişler 3 ay yasaklandı

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarını içinde barındıran ve Avrupa’nın 100 sıcak noktasından biri olan Karabük ormanlarına giriş-çıkışlar 3 ay süreyle yasaklandı.
Sahip olduğu yaban hayat ve bitki çeşitliliği ile insanların ilgisini çeken Karabük ormanlarına mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık ve yangın riski nedeniyle giriş-çıkışlar 15 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Havaların ısınmasıyla birlikte muhtemel orman yangınlarının önlenmesi için birçok şehirde olduğu gibi Karabük ’te de bazı tedbirler alındı. Karabük ili Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun aldığı karar gereği 15 Temmuz-15 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler ve her türlü sosyal ve sportif amaçlı etkinlikler yasaklandı” denildi.
Kararın anız yakmayı, bahçe temizliğinde ateş yakmayı, ormanlık alanlara yakın yerlerde havai fişek ve dilek balonu kullanmayı da içerdiğinin belirtildiği açıklamada, “Mesire ve piknik yerleri ile Orman Parkı olarak tabir edilen yerler ise vatandaşların kullanımına açık olacak. Mesire yerlerinde akşam 20.00 ile sabah 09.00 arasındaki zaman diliminde ateş yakılamayacak. Karardan, ormancılık üretim işlerinde çalışanlar ile ikameti gereği orman mahallerinde yaşayanlar muaf tutulacak” ifadelerine yer verildi.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonudaki fabrika yangini kontrol altina alindi 6nwm4CCf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Mehmetçik Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Filterteks firmasına ait endüstriyel tekstil ve filtre malzemeleri üretimi yapan fabrikanın depo ve ofis bölümüne henüz belirlemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın sırasında dumanları fark eden fabrika sahibi İ.Y. durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına almak için çalışma başlattı. Daha sonra bölgeye Kargı ilçesinden itfaiye ekipleri ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Çok sayıda ekip fabrika çevresinden ve fabrika içerisinden yangına müdahale etti. Ekiplerin uzun çabaları neticesinde yangın imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının büyük ölçüde söndürüldüğü fabrikada ekipler söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın haberini alan çalışanlar da duyar duymaz fabrikaya geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin