karabuk
İmsak 05:54
Güneş 07:19
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:45
Yatsı 20:05
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
13 Temmuz, 2023 13:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarına girişler 3 ay yasaklandı

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarını içinde barındıran ve Avrupa’nın 100 sıcak noktasından biri olan Karabük ormanlarına giriş-çıkışlar 3 ay süreyle yasaklandı. Sahip olduğu yaban hayat ve bitki çeşitliliği ile insanların ilgisini çeken Karabük ormanlarına mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık ve yangın riski nedeniyle giriş-çıkışlar 15 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Havaların ısınmasıyla birlikte muhtemel orman yangınlarının önlenmesi için birçok şehirde olduğu gibi Karabük ’te de bazı tedbirler alındı. Karabük ili Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun aldığı karar gereği 15 Temmuz-15 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler ve her türlü sosyal ve sportif amaçlı etkinlikler yasaklandı" denildi. Kararın anız yakmayı, bahçe temizliğinde ateş yakmayı, ormanlık alanlara yakın yerlerde havai fişek ve dilek balonu kullanmayı da içerdiğinin belirtildiği açıklamada, "Mesire ve piknik yerleri ile Orman Parkı olarak tabir edilen yerler ise vatandaşların kullanımına açık olacak. Mesire yerlerinde akşam 20.00 ile sabah 09.00 arasındaki zaman diliminde ateş yakılamayacak. Karardan, ormancılık üretim işlerinde çalışanlar ile ikameti gereği orman mahallerinde yaşayanlar muaf tutulacak" ifadelerine yer verildi.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda karla mucadele suruyor lIlX1Gaq
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzon’da karla mücadele sürüyor

Trabzon’da il genelinde etkili olan kar yağışının ardından vatandaşların ulaşımda mağduriyet yaşamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
Kar nedeniyle kapanan 83 mahalle yolunun 69’u ulaşıma açılırken, kapalı olan 14 mahalle yolunda çalışmalar devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında sahada yoğun bir mesai yürütüyor. Çalışmalara 63 personel katılırken, 36 iş makinesi ile 6 destek aracı (pikap, kamyon ve tuzlama araçları) görev yapıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yol açma ve kar temizleme faaliyetleri kesintisiz şekilde sürdürülüyor.
Karla mücadele çalışmalarında diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerine ulaşımı öncelikli olarak sağlanıyor. Elektrik kesintisi yaşanan mahallelerde ise trafo yollarının açılması için Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleriyle koordineli çalışma yürütülüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, il genelindeki ana arterlerde herhangi bir kapanmanın yaşanmadığı belirtilirken, çalışmaların mahalle ve tali yol güzergahlarında yoğunlaştığı ifade edildi. Çığ riski bulunan bölgelerde ise çalışmaların kontrollü şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin