Türkiye-Ukrayna Diplomatik İlişkilerinde 25.Yıl Sempozyumu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Ekim, 2017 13:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye-Ukrayna Diplomatik İlişkilerinde 25.Yıl Sempozyumu

Türkiye – Ukrayna Diplomatik İlişkilerinde 25. Yıl Sempozyumu Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 3 Kasım Cuma günü başlıyor.

Karabük Üniversitesi ve Vasyl Stefanyk Precarpathian Ulusal Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği 25. Yıl sempozyumu Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda 3 Kasım Cuma günü 10.30’da başlayacak.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği ve Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin desteğiyle Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek sempozyum Türkiye ile Ukrayna arasındaki tarihsel, kültürel, sosyal, ekonomik ve diplomatik ilişkiler alanına ilgi duyan ve konu hakkında araştırmalar yapan genç araştırmacılar ile alanında yetkin yerli ve yabancı davetli bilim insanlarının bilgi paylaşımlarını sağlamaları ve iş birliği kurmalarına zemin hazırlama amacı güdüyor.

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın açış konuşması ile başlayacak olan sempozyum, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Vasyl Stefanyk Prekarpathian Ulusal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Igor Tsependa konuşmalarıyla devam edecek. Emekli Büyükelçi Alev Kılıç, Vasyl Stefanyk Prekarpathian Ulusal Üniversitesin’den, Doç.Dr. Ihor Hurak ve Çankırı Karatekin Üniversitesin ’den Doç. Dr. Sezai Özçelik de davetli konuşmacılar arasında yer alacak.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki tarihsel, kültürel, sosyal, ekonomik ve diplomatik ilişkiler konularında çalışmalar yapan farklı üniversitelerden gelen araştırmacıların katılacağı bu sempozyum, yurt içinden ve yurt dışından davetli konuşmacıların katılımları ile Türkiye-Ukrayna arasında güncel ilişkilerin tartışılacağı bilimsel bir etkinlik olacak. Sempozyumda; Osmanlı İmparatorluğu ile Kazak Hetmanatı arasındaki ilişkilerin tarihi, iki ülke arasındaki mevcut siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin perspektifleri, Türkiye, Ukrayna ve Rusya’nın bölgesel çıkarları, Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve ilişkilerde Kırım Tatarları faktörü, Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve Avrupa-Atlantik entegrasyonu, Karadeniz ve Hazar Bölgesinde güvenlik, konuları ile ilgili sözlü sunumlar yer alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin