Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Aralık, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye Siber Vatan Programı Samsun’da başladı

Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamak, genç yetenekleri keşfetmek ve kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Türkiye Siber Vatan Programı”, 2025 dönemi ilk yüz yüze eğitimiyle Samsun’da başladı.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen bu program, genç yetenekleri siber güvenlik dünyasına kazandırarak geleceğin dijital güvenlik profesyonellerini yetiştirmeyi hedefliyor.
Programın ilk aşamasında çevrim içi eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve seçme sınavında öne çıkan 40 öğrenci, Samsun’da düzenlenen yüz yüze eğitimlerde bir araya geldi. Sızma Testi Eğitimleri, OMÜ Ziraat Fakültesi Bilişim Merkezi’nde 9-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, programın açılışında yaptığı konuşmada, gençleri siber güvenlik alanında uzmanlaşmaya davet ederek şu mesajı verdi:
"Bu program ülkemizin ve bölgemizin dijital ve siber güvenlik teknolojilerinde gücünü artırmak için büyük bir fırsat. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, ileri düzey teknik eğitimler, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalarda yer alarak profesyonel kariyerlerine sağlam bir başlangıç yapacak."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yusufeli’nde iki katlı ahşap evde çıkan yangın evi küle çevirdi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde sabah saatlerinde iki katlı ahşap meskende çıkan yangın sonucu konut büsbütün kullanılamaz hale geldi.
Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Etraflı köyünde sabah saatlerinde iki katlı ahşap bir konutta yangın çıktı. Süleyman Çetinkaya’ya ilişkin olduğu öğrenilen meskende şimdi belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa müddette tüm yapıyı sardı.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Yusufeli Belediyesi itfaiye takımları sevk edildi. Yangına müdahale eden takımlar alevleri denetim altına almayı başardı. Lakin yangın nedeniyle ahşap mesken büsbütün kullanılamaz hale geldi.
Yangının çıkış nedeni ile ilgili jandarma ve itfaiye takımlarının incelemeleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.