blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Aralık, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye Siber Vatan Programı Samsun’da başladı

Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamak, genç yetenekleri keşfetmek ve kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Türkiye Siber Vatan Programı”, 2025 dönemi ilk yüz yüze eğitimiyle Samsun’da başladı.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen bu program, genç yetenekleri siber güvenlik dünyasına kazandırarak geleceğin dijital güvenlik profesyonellerini yetiştirmeyi hedefliyor.
Programın ilk aşamasında çevrim içi eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve seçme sınavında öne çıkan 40 öğrenci, Samsun’da düzenlenen yüz yüze eğitimlerde bir araya geldi. Sızma Testi Eğitimleri, OMÜ Ziraat Fakültesi Bilişim Merkezi’nde 9-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, programın açılışında yaptığı konuşmada, gençleri siber güvenlik alanında uzmanlaşmaya davet ederek şu mesajı verdi:
"Bu program ülkemizin ve bölgemizin dijital ve siber güvenlik teknolojilerinde gücünü artırmak için büyük bir fırsat. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, ileri düzey teknik eğitimler, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalarda yer alarak profesyonel kariyerlerine sağlam bir başlangıç yapacak."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gece yarısı patlayan su borusu paniğe neden oldu

Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin