Kocaeli’de düzenlenen Karate Çocuklar Türkiye Şampiyonası’nda 44 kilogram kategorisinde Türkiye birincisi olan 14 yaşındaki Şeyma Keskin, memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı.
Türkiye şampiyonluğu sonrası Yusufeli’ne dönen Şeyma Keskin için ilçe girişinde karşılama merasimi düzenlendi. Genç sportmen, çiçek ve alkışlarla karşıladı. Duygusal anların yaşandığı merasimde Şeyma Keskin gözyaşlarına hakim olamadı.
Antrenörü Serdar Bingöl burada yaptığı konuşmada, “İlçemizde karate pek bilinmiyordu. Bu muvaffakiyetle birlikte artık herkes hem Şeyma’yı hem de karate sporunu tanıyor. Yusufeli’nden Avrupa ve dünya şampiyonluklarının da çıkacağına inanıyoruz” dedi.
Genç sportmen Şeyma Keskin, karşılama merasiminde konuşma yaparken göz yaşlarına hakim olamayınca, Antrenörü Serdar Bingöl, “Kızımız dışarıdan bakıldığında bir prenses üzere görünüyor, fakat alanda epey sert ve mücadeleci. Kalbi yumuşak fakat çabası güçlü” tabirlerini kullandı.
Karşılamanın akabinde Şeyma Keskin ve beraberindeki takım, konvoy eşliğinde ilçeye geçerek Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci’yi ziyaret etti. Lider Demirci, genç sporcuyu tebrik ederek muvaffakiyetlerinin devamını diledi.


Türkiye şampiyonu Şeyma Keskin’e memleketinde coşkulu karşılama
Artvin’de yaylada mahsur kalan 6 kampçıyı ekipler kurtardı
Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunan 2 bin 600 rakımlı Arsiyan Yaylasında kamp yapan 6 kişi, aniden bastıran kar ve sis nedeniyle mahsur kaldı. İl Özel İdaresi ekiplerinin yolu açmasının ardından bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, kampçıları güvenli şekilde ilçeye indirdi.
Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Arsiyan Yaylası Boğa Gölleri bölgesinde kamp yapmak amacıyla çıkan 6 kişi, hava şartlarının aniden değişmesi sonucu mahsur kaldı.
Havanın açık olduğu sırada bölgeye giden kampçılar, gece saatlerinde etkisini artıran sağanak ve kar yağışına yakalandı. Yaklaşık 2 bin 600 rakımdaki bölgede kar kalınlığının artmasıyla yayla yolları ulaşıma kapanırken, kampçıların araçları da ilerleyemedi.
İhbar üzerine harekete geçen Şavşat İlçe Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle karlı yolları açmak için çalışma başlattı. Yolun ulaşıma açılmasının ardından jandarma ve Şavşat Arama Kurtarma Ekibi (ŞAKUT), arazi araçlarıyla Boğa Gölleri bölgesine ulaştı.
Zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen kamp alanına ulaşan ekipler, mahsur kalan 6 kampçının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirledi. Kampçılar daha sonra güvenli şekilde bulundukları bölgeden alınarak Şavşat ilçe merkezine indirildi.

