Türkçe Sözlüğün Yazarı Doğan Başkan Aksoy’u Ziyaret Etti

Karabük Postası tarafından
24 Haziran, 2015 14:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın kurucularından, Türkçenin en zengin sözlüğü olma özelliğini taşıyan Büyük Türkçe Sözlüğün Yazarı, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u Makamında Ziyaret Etti. Ziyarette Safranbolu Belediyesi tarafından kurulan Safranbolu Araştırmalar Merkezi tarafından basımı gerçekleştirilen kitapları da inceleyen Doğan, kitapların mükemmel bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını, böylesi önemli eserlerin ortaya çıkmasında yoğun emek harcandığını kaydetti. Bununla birlikte Safranbolu’nun ülkemizin en önemli şehirleri arasında yer aldığını bu önemini her geçen yıl daha da arttırdığını söyleyen Doğan, son yıllarda Safranbolu adını her platformda duyduğunu ve bu başarılı çalışmalardan dolayı Başkan Aksoy ve ekibini tebrik ettiğini ifade etti. Başkan Aksoy ise “ Öncelikle Sayın Doğan’ın ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Kendisini Türkiye’nin en önemli fikir adamlığı ve dil bilimcisi olarak biliyoruz. Bununla birlikte ülkemizdeki en önemli sözlüğünde kendisine ( Türkçe Sözlük ) ait olduğunu bilmekteyim. Yine özellikle Mehmet Akif Ersoy hakkındaki çalışmaları ile bildiğimiz hocamızın bu çalışmaları, Mehmet Akif’i bizlere çok daha yakın kılıyor. Ben değerli hocamız tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz demek istiyorum” dedi. Ziyaret sonunda Doğan Başkan Aksoy’a kitaplarından takdim etti.

Buzlu yolda düşüp hayatını kaybeden yaşlı adamın o anları kamerada

Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen olayda 97 yaşındaki Ahmet Gedik, buzlu yolda istikrarını kaybetmesi sonucu düşerek ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Gedik’in düşme anları bir güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, dün ilçenin Çay Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Kar ve buzun üzerinde yaya olarak yürüyen 97 yaşındaki Ahmet Gedik, istikrarını kaybederek yere düştü. Gedik, düşmenin şokuyla bir müddet kendini toparlamaya çalıştı. Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Sıhhat gruplarına bildirdi. Olay yerine gelen gruplar yere düşen yaşlı adama birinci müdahalesini yaptıktan sonra ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaşlı adamın yapılan tüm müdahalelere karşın beyin travması sonucu hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Hayatını kaybeden Ahmet Gedik’ten geriye düşme anlarının yer aldığı olay, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.