Türk Kızılay’ı Başkanlığından KBÜ’ne Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Şubat, 2015 14:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Kızılay’ı Başkanlığından KBÜ’ne Ziyaret

Türk Kızılayı Genel Başkanlığı “2071 Ünite Kan Bağışı Kampanyası” na destek için Karabük Üniversitesine geldi.
Türkiye’de bir ilke daha imza atmak üzere, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı, Karabük Türk Kızılayı Şubesi ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile Malazgirt’te, Anadolu’ya mührünü vuran ve 1000 yıl önce inşa edilen Türk tarihi anısına 2071 Ünite Kan Bağışı Kampanyası’na destek vermek üzere Türk Kızılay Genel Başkanlığı yetkileri Üniversiteye gelerek Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş’i makamında ziyaret etti.
Ziyarete; Türk Kızılayı Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Kalender ve beraberindekiler kan bağışı konusundaki duyarlılığı için Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş’e teşekkür ettiler.
Ziyarette konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş; “Öncelikle sizleri Üniversitemizde görmekten çok memnun olduk. Karabük Üniversitesi kan bağışı noktasında öncü bir üniversitedir. Karabük’te kan bağışının %40’ı üniversiteden yapılmaktadır. Bu kampanya sadece kan vermek değil kan verirken tarihimizi hatırlatarak Malazgirt’te, Anadolu’ya mührünü vuran ve 1000 yıl önce inşa edilen Türk tarihi anısına yapılmaktadır. Her yıl 2buçuk milyon kişi kana ihtiyaç duymaktadır. Geçen yıl 2023 Ünite kan bağışı yapıldığı gibi bu yılda 2071 ünite kan bağışı yapılacağına inanıyorum. 2071 Ünite Kan Bağışı Kampanyası’na destek veren Türk Kızılayı’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu da yaptığı konuşmada, “Türk Kızılayı olarak bu işe gönül vermiş bireyleriz. Bu işe personel ve ciddi yatırımlar yapılmaktadır. 2005 yılından bu zamana kadar kan bağışı konusunda önemli artışlar sağladık. Bundan sonraki amacımız ise Düzenli kan bağışçısı sayılarını %70- %80 lerde olmasını sağlamaktır. Karabük Üniversitesi ile birlikte bu kampanyada farkındalık sağlayacağız” dedi.
Ziyaretin ardından programın gerçekleştiği Üniversite Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu’na geçildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
GGGGG
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Nisan, 2026 15:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Çelik Sektöründe Yeni Dönem

Sanayi ve teknoloji alanında Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Karabük’te, “Yerel Kalkınma Hamlesi” kapsamında çelik sektöründe yüksek katma değerli üretimi hedefleyen yeni bir yatırım süreci başlatıldı.

Uzun çelik tabanlı katma değerli ürünler üretimi çerçevesinde; raylı sistem araç tekerleri, hızlı tren tekerleri, tren aks ve teker setleri, nitelikli bağlantı elemanları, özel geometriye sahip cıvata ve somunlar, elmas kesici uçlar ve ileri metal kesme teknolojileri, tungsten ve karbür kaplama ürünler ile sondaj boruları gibi stratejik ürünlere yönelik yatırımlar desteklenecek.

Karabük, köklü demir-çelik sanayisi, güçlü üretim altyapısı ve yıllara dayanan tecrübesiyle ileri çelik ürünlerinde yüksek katma değerli üretim için önemli bir merkez olarak öne çıkıyor. Başlatılan bu hamle ile birlikte sanayide dönüşümün hızlandırılması, teknoloji yoğun üretimin artırılması ve ulusal ile uluslararası rekabet gücünün güçlendirilmesi hedefleniyor.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, yatırım sürecinin her aşamasında yatırımcılara destek sunarak bölgenin sanayi potansiyelini daha ileri taşımayı amaçlıyor.

Programa başvurular 15 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri yerelkalkinmahamlesi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin