Türk- Ermeni İlişkileri KBÜ’de Masaya Yatırıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Mayıs, 2014 15:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk- Ermeni İlişkileri KBÜ’de Masaya Yatırıldı

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen “Sevk ve İskânın 100. Yılına Girerken Türk- Ermeni İlişkileri” adlı panel gerçekleştirildi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Üniversite Dekanları, Akademik ve İdari Personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Türk Tarih Kurumu’ndan Prof. Dr. Musa Şaşmaz’ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği panelde, ilk panelist olan Türk Tarih Kurumu Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, “Propaganda ve Ermeni Sahteciliği” adlı sunumunda; “Ermeni sorununun 136 yıl süren bir ulusun karşı karşıya kaldığı en uzun sorundur”  diyerek, Propaganda, Ermeniler ne istiyor 1919 yılında ne oldu konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Almanya Parlamentosunun 2005 yılında Ermeni sorununa ilişkin aldığı karara vurgu yapan Türk Tarih Kurumu’ndan Doç. Dr. Mustafa Çolak; “Johanhes Lepsius adlı Alman din adamı ve politikacının Alman Dışişleri Bakanlığındaki 429 adet belgeyi tahrif etti. Alman arşivlerinin Ermeni meselesi konusunda tahrif edilmiş belgelerle doludur” dedi  ve Talat Paşa kimdir, Talat Paşa Davası nedir ve yaşanan olaylar hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Amerikan Board Misyoner Teşkilatının Osmanlı Devleti içinde Ermenilerin Protestanlaştırma çalışmalarıyla ilgili bazı bilgiler veren, Türk Tarih Kurumu’ndan Doç. Dr. Gülbadi Alan; “Amerikan misyonerlerinin Osmanlı ülkesindeki çalışmalarına 1800’lü yılların başında başladığını anlatan, misyonerlerin okullar ve yayınlar aracılığıyla Ermeni öğrencilerin kendi mezheplerine geçirmek için etkileme çalışmaları yaptı” diyerek,  Amerikan Board Öncüleri, Çalışma alanları, Sağlık çalışmaları, Yardım çalışmaları, Anadolu’daki çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler sundu.

Birinci Dünya Savaşı’nda bütün dünya milletlerin çok acılar çektiğini belirten, Türk Tarih Kurumu’ndan Doç. Dr. Recep Karacakaya; “ Bugün Tehcir olayının üstünden 99 yıl geçti. Seneye 100.yılı için hazırlıklar yapılmaktadır. Ermeni olayları 1878 yıllarında başlamış ve kendilerine ait bir devlet kurma isteğinden dolayı bu hale gelmiştir. Ermenilerin yaşadıklarının diğer milletlerin yaşadıklarıyla farklı değildir. Ermenilerin Avrupa devletlerinin de desteğini alarak Doğu Anadolu’da devlet kurma çabaları bunun en büyük nedenidir” dedi

Panel sonunda, Üniversite Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin vermiş olduğu değerli bilgilerden dolayı panelistlere teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda takla atan otomobildeki 3 kisi yaralandi yavdfVlG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da takla atan otomobildeki 3 kişi yaralandı

Çorum’un Alaca ilçesinde kontrolden çıkıp takla atan otomobildeki 3 kişi yaralandı.

Kaza, Alaca-Zile yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Zile yönünde seyreden A.T. idaresindeki 34 UA 7406 plakalı Volkswagen marka otomobil, savrularak takla attı. Kazada sürücü ile araçtaki F.T. ve A.T. yaralandı.

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk müdahale sonrası hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin