Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mayıs, 2014 15:17 tarihinde yayınlandı
0

Türk Düşünce Çalıştayı Sona Erdi

Türk Ocakları Karabük şubesi ve Türkiye Günlüğü Dergisi işbirliği ile 2-4 Mayıs tarihleri arasında Safranbolu’da gerçekleştirilen Türk Düşünce çalıştayı sonuç bildirgesiyşe sona erdi.

Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çalık’ın kapanış toplantısında okuduğu bildiride, devlet-millet ilişkisinin demokratik hukuk zemininde geliştirilmesi, bu çerçevede temel hak ve özgür hürriyetlerin güçlendirilmesi, vatandaşlar arasında her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerektiği ifade edildi.

Çalık’ın okuduğu bildiride; “Dış politika, siyaset, idare, kimlik ve devlet ana başlıkları üzerinden milli bir dünya görüşünün geleneksel ve modern imkânları tartışılmıştır. Ülkemizin iç ve dış politik hayatında yaşanan gelişmeler, tarihi tecrübe, yerel dinamikler, küresel tehdit ve imkânlar çerçevesinde değerlendirilerek, gelecek perspektifleri üzerinde görüş alış verişinde bulunulmuştur.

Türk demokrasisinin siyaset ve bürokrasi ekseninde yaşadığı gerilimlerin mahiyet ve tarihi sebepleri üzerinde durulmuş, bu gerilimlerin aynı zamanda daha iyi bir demokrasi için imkanlar da barındırdığı sonucuna varılmıştır. Milli birlik, toplumu oluşturan bütün kesimlerin ortak bir gelecek tasavvurunda uzlaşmasına bağlıdır. Bunun için, öncelikle Türkiye’de devlet-millet ilişkisinin demokratik bir hukuk zemininde geliştirilmesi, bu çerçevede temel hak ve hürriyetlerin güçlendirilmesi ve vatandaşlar arasında her türlü ayırımcılığın ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çalıştay sırasında gerçekleşen ve heyetimizi derinden etkileyen mühim bir hadise hakkındaki düşüncelerimize de tarihe not düşmek bakımından bildirimizde yer vermek istiyoruz. Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nun dedelerinden kalma bin yıllık vatanına girişine izin verilmeyişini ve bu esnada cereyan eden hadiseleri şiddetle telin ediyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ac kalan tilkiyi elleriyle besledi 69rPLppv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Aç kalan tilkiyi elleriyle besledi

Çorum’un Mecitözü ilçesinde bir vatandaş, doğada yürürken karşılaştığı tilkiyi elleriyle besledi.

Mecitözü ilçesi Hıdırlık Göleti mevkiinde yürüyüş yapan bir kadın, yanında dolanan tilkiyi elleriyle besledi. O anlar ise başka bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kayıt altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin