Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mart, 2022 19:30 tarihinde yayınlandı
0

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğundan Muhteşem Konser

(Haber Merkezi) Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılışı ve Cumhuriyet Kenti Karabük’ün kuruluşunun 85 inci yıldönümü kutlamaları kapsamında 3 Nisan Özel Programı için 100.Yıl Kültür Merkezinde sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu sergiledikleri muhteşem performanslarıyla ayakta alkışlandı.

100.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Vali Yardımcıları Hüseyin Demirbaş, Meral Demirbaş, Muhammet Enes Akın, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve eşi Aysel Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd Albay Garip Gümüş ve eşi Devrim Gümüş, kurum müdürleri ve eşleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Solistler Yeşim Kara İbrahimoğlu ve Güngör Şakar eşliğinde birbirinden güzel türküler seslendirilirken Çayda Çıra, Ankara, Zeybek, Sarı Gelin, Van ve Trabzon yörelerine ait halk oyunları, Halk Dansları Topluluğu tarafından muhteşem gösterileri salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

3 Nisan Kutlama Komitesi adına sahneye çıkarak Solistlere ve Halk Dansları Topluluğu üyelerini sahne performansları için tebrik eden Vali Fuat Gürel, Topluluk Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin’e günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin