Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mart, 2022 19:30 tarihinde yayınlandı
0

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğundan Muhteşem Konser

(Haber Merkezi) Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılışı ve Cumhuriyet Kenti Karabük’ün kuruluşunun 85 inci yıldönümü kutlamaları kapsamında 3 Nisan Özel Programı için 100.Yıl Kültür Merkezinde sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu sergiledikleri muhteşem performanslarıyla ayakta alkışlandı.

100.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Vali Yardımcıları Hüseyin Demirbaş, Meral Demirbaş, Muhammet Enes Akın, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve eşi Aysel Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd Albay Garip Gümüş ve eşi Devrim Gümüş, kurum müdürleri ve eşleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Solistler Yeşim Kara İbrahimoğlu ve Güngör Şakar eşliğinde birbirinden güzel türküler seslendirilirken Çayda Çıra, Ankara, Zeybek, Sarı Gelin, Van ve Trabzon yörelerine ait halk oyunları, Halk Dansları Topluluğu tarafından muhteşem gösterileri salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

3 Nisan Kutlama Komitesi adına sahneye çıkarak Solistlere ve Halk Dansları Topluluğu üyelerini sahne performansları için tebrik eden Vali Fuat Gürel, Topluluk Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin’e günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin