Reklam
Reklam
turk balikci tekneleri okyanuslari mesken tuttu aebrh56S jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapıyor.

Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaparken, 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler sürüyor.

Türkiye’den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında tıpkı Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de olduğu gibi farklı balık çeşitlerini avlıyor.

Uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaptı. 15 ülke ile anlaşma yapmak üzere müzakereler devam ediyor.

Türkiye karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi, 2 binin üzerindeki tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda ülkemizde gerek iklimsel değişiklik gerekse çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde yaşanan dalgalanmalar endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı teknelerinin zor duruma düşmesine neden oluyor. Hem balıkçıların avlanma miktarını nispi olarak artırmak hem yeni ürün alanları bulmak için son yıllarda Türkiye su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle beraber ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu’nun yolunu tuttu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ewq
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Haziran, 2026 11:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 21-30 Mayıs 2026 tarihleri arasında Merkez ilçede düzenlenen beş ayrı operasyonda 7 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin üzerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 232 adet sentetik ecza hapı, 9 adet extacy hapı, 8 adet amfetamin emdirilmiş peçete ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 4 bin 800 TL nakit para ele geçirildi. Ayrıca 2 cep telefonuna inceleme amacıyla el konuldu.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı, emniyet, asayiş ve huzurun devamı için uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini bildirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin