Turizm Kentine Yakışmıyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2015 14:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Turizm Kentine Yakışmıyor

Belirli aralılarla yıllardır yanan Safranbolu çöplüğüne bir türlü çözüm bulunamıyor. Son olarak meydana gelen yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılırken, bölge de bulunan otlar ve yeşil alanlar zarar gördü
Safranbolu ilçesinde çöp depolama alanında meydana gelen yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu.
Karabük-Safranbolu-Kastamonu yol ayrımında bulunan ve Karabük’ün Safranbolu ilçesi merkezine oldukça yakın bir mesafede bulunan belediye çöplüğündeki tonlarca çöp henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple yandı. Yangına Safranbolu Belediyesi itfaiye ekiplerine itfaiye ve orman işletmesine ait arazözlerin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın müdahale helikopteri de müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldığı tahmin edilen çöp yangınında bölge de bulunan otlar ve yeşil alanlar da zarar gördü. Safranbolu’nun her bölgesinden görülen yangın vatandaşları korkuturken, Karabük ve Safranbolu uzun süre dumana boğuldu.
Öte yandan yangın bölgesinde İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmalarını sürdüğü belirtilirken, vatandaşlar yaptıkları değerlendirmede; “Bu çöplükte belirli aralıklarla yangın meydana geliyor ve her defasında da korkulu anlar yaşanmasına neden oluyor. Yetkililere defalarca bu sorun iletilmesine rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Meydana gelen son yangın da duyarsızlığın en önemli göstergesi oldu. Bu durum UNESCO Miras Listesinde olan bir şehre hiç yakışmıyor. Bir yanda bir milyon turisti hedefliyorsunuz, diğer yanda bu hedefi gerçekleştirmek için en önemli sorunu halletmiyorsunuz. Bizler bir an önce bu sorunun halledilmesini yetkililerden istiyoruz” dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kadir gecesinde kutsal emanetlere yogun ilgi 72CxizSS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Kadir Gecesi’nde kutsal emanetlere yoğun ilgi

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Bedesten’de sergilenen kutsal emanetler Kadir Gecesi’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Çorum Belediyesi öncülüğünde “Kutsal Emanetler Sergisi” Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 17 Mart tarihine kadar Bedesten’de ziyarete açık olacak olan sergi, 3 gün boyunca iftardan önce 13.00-18.00, iftardan sonra 20.00-23.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine sunuluyor. Sergide, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (Sallallahu teala aleyhi ve sellem) ait Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif ve Nal-ı Şerif gibi önemli emanetlerin yanı sıra Mescid-i Nebevi ve Kabe örtüleri, Kabe’nin anahtarı, Osmanlı dönemine ait nişaneler ve daha birçok kıymetli eser yer aldı. Yoğun katılımın sağlandığı sergide vatandaşlar İslam’a ait değerleri bir arada görebilme fırsatı yakaladı.

Kılınan teravih namazının ardından eşiyle birlikte kutsal emanetleri görmeye gelen Metin Göktepe, “Aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Kutsal eserlerle beraber belediyemiz bizi faydalandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çorumlu vatandaşlara manevi atmosferden nasibini almaları gerektiğini söyleyen Hayrettin Köybaşı, “Bu mübarek Kadir Gecesi’nde camilerde ibadetlerimizi yaptıktan sonra ziyaret edelim dedik. Kutsal emanetlerin feyzinden, bereketinden, kokusundan faydalanalım dedik. Bütün Çorum halkının buraya gelerek bu manevi atmosferden nasibini almasını diliyoruz” diye konuştu.

Katılım sağladığı sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hüseyin Emre Erkoç, “Güzel bir katılım yani ben gayet etkilendim içeride kaldığımı söylüyorum. Osmanlı döneminden kalma eşyalar, Peygamber Efendimizin eşyalarını gördük. Yani gayet mutlu olduk böyle bir durum olduğunu ve bu etkinlikten” şeklinde ifade etti.

Sergilenen hatıraları yerinde görmek için katılım sağladığını söyleyen Haktan Öncel, “Peygamber Efendimiz’in saçı ve sakalı şerifini görmek için ve onun döneminden kalan hatıraları görmek için buradayım. Atmosfer gerçekten çok güzel. Arkadan gelen ilahi sesi buraya huzurlu bir ortam katıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin