Akçasu Deresinde Turizm Kentine Yakışmayan Görüntü
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Akçasu Deresi yosun ile kaplandı ve kötü koku yaymaya başladı.
Tarihi çarşıdaki Cinci Han arkasında kalan Akçasu Deresi'nde kirlilik arttı. Yeşille kaplanan deredeki yosunların neden olduğu kötü kokular çevredekileri rahatsız etmeye başladı. Turizm için açılan dereye çöp de atıldığı görüldü.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Serdar Yorulmaz, "Bu derenin güzel olmasını temenni ederdik ama maalesef çok yosunlu ve zaman zaman koku yapıyor. Belediye Başkanımız burayı görmemiştir. Görse düzene sokulmasını sağlar. Çünkü güzelliğe önem veren biri" dedi. Bölgenin turistik açıdan önemli olduğunu ifade eden Yorulmaz, yosunlu derenin kötü bir görüntü oluşturduğunu söyledi.
Yorulmaz, derenin bir an önce temizlenmesini istedi.
Alaplı Kent Konseyi’nden Alaplı Belediyespor’a moral kahvaltısı
Alaplı Kent Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Harika Amatör Ligi’nde çaba eden Alaplı Belediye Spor, yeni döneme güçlü bir başlangıç yapmak ve moral-motivasyon sağlamak hedefiyle futbolcularla bir ortaya geldi.
Sarı-mavili grup, Ortacı köy Spor ile oynayacağı birinci maç öncesi düzenlenen tertipte buluştu. Kadronun tam takım katıldığı programa; Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Nuri Tekin, Cumhuriyet Savcısı Anıl Öztürk, Jandarma Kumandanı İbrahim Kuzgun, siyasi parti ilçe liderleri, STK temsilcileri, dernek başkanları, Kulüp Başkanı Hüseyin Oğuz, Teknik Yönetici Emrah Toraman ve amatör spora takviye veren iş insanları katıldı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen kahvaltıda, yeni dönem gayeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu ve futbolculara moral aşılandı. Alaplı Belediye Spor idaresi, bu tıp tertiplerin kulüp içindeki dayanışmayı artırdığını belirterek spor topluluğunun kenetlenmesinin kıymetine dikkat çekti.
Programda konuşan Belediye Başkanı Nuri Tekin, takımın dönem öncesi moral depoladığını belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde Alaplı Belediye Spor’u hak ettiği yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi. Kaymakam Selçuk Köksal ise yaptığı konuşmada, "2025 döneminde da Alaplı Belediye Spor’un başarılı bir grafik çizeceğine inanıyorum. İtimat ve huzur ortamında, olaysız ve centilmence bir dönem geçirmeyi temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik kahvaltısı için Kent Konseyi’ne, idaresine ve Lider Yasin Ören’e teşekkür ediyorum" tabirlerini kullandı.
Program sonunda, Alaplı Belediye Spor’a dayanak veren isimlere Kaymakam Selçuk Köksal ve Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından plaket takdim edildi.