karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
07 Temmuz, 2015 08:20 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Turistler Fayton için Daday’a Akın Ediyor

KASTAMONU 'nun Daday ilçesinde yaz mevsimiyle birlikte fayton sezonu da açıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden ilçeye gelen misafirler, faytona binerek güzel havanın tadını çıkartıyor. Kastamonu'nun Daday İlçesinde fayton gezisi dönemi başladı. Kültürün bir parçası olan at kültürü fayton ile buluştu. Özelikle atçılık ve binicilik kimliği ile ön plana çıkmak isteyen Daday için bir fırsat olan fayton gezisi ile ilçenin tarihi ve turistlik yerlerine faytonla seyahat ediliyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken fayton gezintisi Boyallar köyünde bir yıl önce hizmete giren Kılıç Atlı Turizm tarafından yapılıyor. Coğrafi yapısı ile doğa ve at sporuna uygun olan ilçede böyle faaliyetlerin olması en çok yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Faytona binmek üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden Daday'a gelen turistler Daday'ın yeşil doğasını ve diğer güzelliklerini fayton ile gezerek yaşıyorlar. Konu ile ilgili açıklama yapan Kılıç At Çiftliği sahibi Mehmet Kılıç, Daday'ın turizm hamlesine faytonun destek sağladığını, faytonun herkes tarafından sevildiğini ve dikkat çektiğini söyledi. Düğün, sünnet ve özel günlerde de insanların faytona talep ve ilgisinin olduğunu söyleyen Kılıç, bu tür organizasyonlarda fayton ile hizmet verdiklerini söyledi. Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: "Küçük yaştan itibaren atla uğraşıyorum. Bir sene önce Daday'ın at ile ilgili turizm hamlesine destek olmak için imkanlar doğrultusunda bir at çiftliği açtık. Bu imkanı sağlayan başta Kaymakamımız Sayın Zafer Sağ Bey'e, Belediye Başkanımız Hasan Fehmi Taş Bey'e, ve Özel İdare Müdürümüz Bahattin Tiftik Bey'e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim." Daday'ın bu tür etkinliklere daha çok ihtiyacının olduğunu söyleyen Kılıç, tek hedefinin atçılıkta Daday'ın vazgeçilmez bir ilçe olması olduğunu bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin