blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Turistik Karaelmas Ekspresi Zonguldak’a ulaştı

Ankara ile Zonguldak ortasında karşılıklı düzenlenecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi, birinci seyahatini tamamlayarak Zonguldak’a ulaştı.
Ankara’dan yola çıkan ve turistik rotasıyla dikkat çeken Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz’in doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyor. Proje, TCDD Nakliyat AŞ ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Vilayet Özel Yönetimi iş birliğiyle hayata geçirildi. Birinci sefer Ankara Garı’nda düzenlenen merasimin akabinde başladı. Tren bugün Zonguldak’a ulaştı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Karaelmas Ekspresi yolcuları çiçekler ve armağanlarla karşılandı. Karşılama merasiminde konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci vilayeti Zonguldak’a, karaelmas diyarına hoşgeldiniz. Temelinde bu çizgiler Türkiye Cumhuriyetinin birinci çizgilerinden birisi. Artık Karabük-Zonguldak ortası yolcu nakliyeciliği yapmakla banliyö seferleri yapılmakta. Yük nakliyeciliğinde Türkiye’nin en fazla yükünün taşındığı çizgidir. Ankara bozkırdan çıkıyorsunuz Çankırı oradan da Karadeniz’e geliyorsunuz. Birkaç iklim görüyorsunuz. Türkiye’nin en mükemmel ormanlarından, dağlarından doruklarından geçiyor Karadeniz’e geliyorsunuz. Harikulade bir tabiat, kültürel varlık. Bugüne kadar iki tanıtım seferi yapılmıştı. İlgileriniz için çok teşekkür ediyoruz" formunda konuştu.
Karşılama merasiminde Madenci Korosu da küçük bir konser verdi. Yolcular konserde doyasıya eğlendi.
İki taraflı toplam sekiz sefer gerçekleştirecek olan tren; 2 yemekli, 4 yataklı ve 1 kuşetli vagondan oluşuyor. Yaklaşık 120 yolcu kapasiteli tren, Ankara’dan hareket ettikten sonra sırasıyla Çerkeş, Çankırı ve Kalecik’te turistik emelli duraklayacak. Dönüş seyahatine ise Cumartesi gecesi saat 23.55’te Zonguldak’tan başlayacak. Birebir gün içinde yapılan duraklamaların akabinde Pazar akşamı saat 19.02’de Ankara’ya varması planlanıyor.
Trenin Ankara’dan kalkış tarihleri 13 Haziran, 26 Eylül, 10 Ekim ve 14 Kasım olarak belirlendi. Son dönüş seferi ise 15 Kasım’da Zonguldak’tan yapılacak. Zonguldak’ın turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen seferler kapsamında, yolculara tarihi ve kültürel rotalarda unutulmaz bir tren tecrübesi sunulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2025 10:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Civa, Nazife Teyzenin Talebini Yerine Getirdi

 Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, sosyal medyada ilgi gören Nazife teyzenin talebini yerine getirmek için çalışmaları başlattı.

Karabük’ün Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’nın, bir süre önce bir yaşlı teyze ile girdiği samimi diyalog sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

Nazife teyzenin dile getirdiği taleplerin ardından Başkan Civa, belediye ekiplerine gerekli talimatları vererek çalışmaları başlattı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Civa, Nazife teyze ile de bir süre sohbet etti.

Sosyal medya üzerinden kendisinin yaşlı kadınla dalga geçtiğini iddia eden olumsuz yorumlara karşı, "Bizim aramızdaki samimiyeti bilmiyorlar. Yaşlılar bizim başımızın tacı, kimseyle dalga geçmeyiz. Yöremizin şivesi bu. İnsanlarımızla konuşmamız bu şekilde" ifadelerini kullandı.

Başkan Civa’nın samimi yaklaşımı ve vatandaşlarla kurduğu içten diyalog, sosyal medyada da takdir toplamaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin