Turistik Karaelmas Ekspresi Zonguldak’a ulaştı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İmsaka kalan --:--
turistik karaelmas ekspresi zonguldaka ulasti 7Yzsdk77
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Turistik Karaelmas Ekspresi Zonguldak’a ulaştı

Ankara ile Zonguldak ortasında karşılıklı düzenlenecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi, birinci seyahatini tamamlayarak Zonguldak’a ulaştı.

Ankara’dan yola çıkan ve turistik rotasıyla dikkat çeken Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz’in doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyor. Proje, TCDD Nakliyat AŞ ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Vilayet Özel Yönetimi iş birliğiyle hayata geçirildi. Birinci sefer Ankara Garı’nda düzenlenen merasimin akabinde başladı. Tren bugün Zonguldak’a ulaştı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Karaelmas Ekspresi yolcuları çiçekler ve armağanlarla karşılandı. Karşılama merasiminde konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci vilayeti Zonguldak’a, karaelmas diyarına hoşgeldiniz. Temelinde bu çizgiler Türkiye Cumhuriyetinin birinci çizgilerinden birisi. Artık Karabük-Zonguldak ortası yolcu nakliyeciliği yapmakla banliyö seferleri yapılmakta. Yük nakliyeciliğinde Türkiye’nin en fazla yükünün taşındığı çizgidir. Ankara bozkırdan çıkıyorsunuz Çankırı oradan da Karadeniz’e geliyorsunuz. Birkaç iklim görüyorsunuz. Türkiye’nin en mükemmel ormanlarından, dağlarından doruklarından geçiyor Karadeniz’e geliyorsunuz. Harikulade bir tabiat, kültürel varlık. Bugüne kadar iki tanıtım seferi yapılmıştı. İlgileriniz için çok teşekkür ediyoruz” formunda konuştu.

Karşılama merasiminde Madenci Korosu da küçük bir konser verdi. Yolcular konserde doyasıya eğlendi.

İki taraflı toplam sekiz sefer gerçekleştirecek olan tren; 2 yemekli, 4 yataklı ve 1 kuşetli vagondan oluşuyor. Yaklaşık 120 yolcu kapasiteli tren, Ankara’dan hareket ettikten sonra sırasıyla Çerkeş, Çankırı ve Kalecik’te turistik emelli duraklayacak. Dönüş seyahatine ise Cumartesi gecesi saat 23.55’te Zonguldak’tan başlayacak. Birebir gün içinde yapılan duraklamaların akabinde Pazar akşamı saat 19.02’de Ankara’ya varması planlanıyor.

Trenin Ankara’dan kalkış tarihleri 13 Haziran, 26 Eylül, 10 Ekim ve 14 Kasım olarak belirlendi. Son dönüş seferi ise 15 Kasım’da Zonguldak’tan yapılacak. Zonguldak’ın turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen seferler kapsamında, yolculara tarihi ve kültürel rotalarda unutulmaz bir tren tecrübesi sunulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda camiler kadin hukumluler tarafindan temizleniyor ryLPvrMC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da camiler kadın hükümlüler tarafından temizleniyor

Bartın’da kadın hükümlüler şehir merkezindeki camileri temizleyerek Ramazan Bayramı’na hazır hale getiriyor.

Bartın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce kamu cezasına çarptırılan 4 kadın, kent merkezindeki camileri temizliyor. Yapılan ince ve derin temizlik ile kentteki 11 cami, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’na hazır hale getirilirken, kadın yükümlülerin bayrama kadar 3 camiyi daha temizlemesi hedefleniyor.

Yürütülen ceza ve infaz hakkında bilgi veren Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin, “Bilindiği üzere denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere eğitim ve iyileştirme çalışmalarının yanı sıra suçun infazına dair birtakım yükümlülükler yüklemekteyiz. Bu yükümlülüklerden bir tanesi de kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma yükümlülüğüdür. Bu yükümlülük, toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesini ve topluma kazandırılmasını amaçlayan, yükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas almaktadır. Bu kapsamda, Ramazan ayı münasebetiyle toplumumuz için önemli ibadet ve buluşma mekânları olan camilerimizde Ramazan ayı boyunca temizlik çalışması planlanmış olup her gün bir camimizin temizliği yükümlüler tarafından yapılmaktadır. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yansıtan bu çalışmalar yükümlülerin hem topluma yeniden kazandırılmasına hem de birlik ve dayanışma duygularının güçlendirilmesine katkı sağlamaktadır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin