Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2022 18:34 tarihinde yayınlandı
0

Tünel girişindeki kaldırıma çarpan tır patlama sonrası alev alev yandı

Karabük’te yolcu minibüsüne çarpmamak için tünel girişindeki kaldırıma çarpan mikserin patlama sonrası alev alev yanma görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. Faciadan dönülen olayda sürücüyü şans eseri aracıyla seyahat eden itfaiye personeli kurtardı.
Olay, Karabük-Yenice karayolu Yalnızca Tüneli’nde meydana geldi. Ufuk Baysal idaresindeki 74 BB 821 plakalı çimento yüklü mikser Karabük istikametine seyir halindeyken önündeki yolcu minibüsüne çarpmamak için manevra yaptıktan sonra kontrolden çıkarak tünel girişindeki kaldırıma çarptı.
Büyük bir patlamayla alev alan mikserin her tarafını alevler kapladı. Yanmaya başlayan mikserdeki devasa dumanlar tünelin dışına çıktı.

Zonguldak-Karabük karayolu ulaşıma kapandı
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazözler yangını söndürme çalışmaları başlattı. Jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Sürücüyü arkasında seyreden itfaiye personeli kurtarmış
Çarpmanın etkisiyle mikserin alev alev yandığını anlatan sürücü Ufuk Baysal, olay yerine gelen Karabük Valisi Fuat Gürel’e dehşet anlarını anlattı. Baysal, olayın şokuyla kaçmaya çalıştığını anlatırken şans eseri arkasında seyreden itfaiye personeli Haşim Güneş’in kendisini kurtardığını anlattı. Baysal, “Bir baktım mikser alev almış. Arabadan aşağıya kendimi zor attım. Burada itfaiyeci ağabeyler bağırdılar. Elektrikler gitti. Ağabeyleri görünce olay yerinden hızla koştum” diye dehşet anlarını anlattı.

Dehşet anları güvenlik kamerasında
Öte yandan dehşet anları saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Yolcu minibüsünden kaçmaya çalışan çimento yüklü mikser tünel girişinde kaldırıma çarptıktan sonra patlayarak alev aldı. Alev alev yanmaya başlayan mikserle birlikte tünelin içini alev kapladı. Siyah dumanların gökyüzüne ulaştığı olayda minibüsteki yolcular adeta büyük bir faciadan döndü. Olay yeri dron ile havadan da görüntülendi.

Vali olay yerinde incelemelerde bulundu
Karabük Valisi Fuat Gürel, ulaşıma kapanan karayoluna gelerek yetkililerden bilgi aldı. Soğutularak söndürülen tünelin içerisindeki kullanılamaz hale gelen mikseri de inceleyen Vali Gürel şöyle dedi:
“Çimento taşıyan muhtemelen ya lastiği patlıyor. Bir sıkıntıdan dolayı tünelin duvarlarına çarparak alev alıyor. Bundan kaynaklı sorun yaşanıyor. Trafik iki taraflı ulaşıma kapatıldı. Yangın söndürüldü. Arkadaşlar tedbirini aldı. Şu an itibariyle şükürler olsun can kaybı yok. Arkadaşlar çalışmalarını yürütüyorlar. Birazdan çalışmalardan sonra trafik kontrollü olarak açılacak. Allah korusun büyük bir faciadan dönüldü. O sırada bir yolcu minibüsü geçiyormuş. Şükür ki can kaybı yok.”
Tünel içerisinde zarar gören ve kopan malzemelerin temizlenmesinin ardından karayolunun yeniden trafiğe açılması bekleniyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin