Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Nisan, 2021 09:47 tarihinde yayınlandı
0

Tümen, tam kapanmada esnafın beklentilerini açıkladı

Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, ülke genelinde başlayacak olan ve 17 gün sürecek tam kapanma kararından sonra  esnafların beklentisini içeren bir açıklama yaptı.

Birlik Başkanı Tümen, esnafın 17 gün boyunca işyerini kapatacağını ama kira, vergi ve faturalar gibi ödemelerin yapılacağını belirterek destek planı içeren bir uygulamanın yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Nurettin Tümen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve akabinde İçişleri Bakanlığı’mızın yayımladığı genelge doğrultusunda, tekrardan tam bir kapanma sürecine girilmektedir.

Evet bu kapanma süreci halk sağlığı için önemli, korona virüsten korunmak için önemli, fakat  bu süreci iliklerine kadar hissedecek ve iyice çıkmaza girecek olan kesim yine esnaf ve sanatkarlarımız olacaktır.

Dükkanlar kapalı olacak fakat kiralar yine ödenecek, faturalar yine ödenecek, vergiler vs.’ler yine ödenecek. Bu yüzden esnaf ve sanatkarımız için acil bir destek planı gerektiğiyle alakalı görüşlerimizi konfederasyonumuza iletmiş bulunmaktayız. Gerek gelir kaybı, hibe desteği, gerekse kira, vergi, fatura ödemelerinin silinmesi veya ertelenmesi gibi esnafımızın biraz olsun yarasına merhem olacak bu uygulamaların devreye girmesi için gerekli adımların acilen atılması gerekmektedir.

Bu zorlu süreçte devletimizin verdiği her karara harfiyen uyan; ‘Dükkanını kapat’ dendiğinde kapatan, ‘yarı kapasiteyle aç’ dendiğinde, yarı kapasiteyle açan, ‘belirli saatlerde aç, belirli saatlerde kapat’ dendiğinde, o şekilde davranan esnafımıza biraz olsun nefes aldıracak bu uygulamalar çok görülmemelidir. Başvurusunda bulunduğumuz bu destek planlarının devreye girmesi için bu sürecin takipçisi olacağımızı da ayrıca belirtmek istiyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin