blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tulum sesi ile sahura uyandılar

Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşayan vatandaşlar, sahura davul sesi yerine tulum sesiyle kalkıyor. Tulum sesini duyan vatandaşlar ise sokağa inip horon tepiyor.
Ramazan ayının vazgeçilmezi haline gelen davul geleneğinin yanına Artvin’in Arhavi ilçesinde tulum eklendi. Tulum sanatçıları Görkem Bıyıklı ve Berke Çelik, ilçe sokaklarında Ramazan’da yağışlı olmayan günlerde tulum eşliğinde Karadeniz ezgileri seslendirerek vatandaşları sahura kaldırıyor. Arhavi ilçe meydanından başlayarak cadde ve sokakları dolaşan tulumculara evlerinin balkonuna çıkan insanlar da eşlik ediyor. Bazı vatandaşlar ise dayanamayıp, sokağa inerek horon oynuyor.
"Her yıl olduğu gibi bu yılda sahura vatandaşları tulum sesi ile uyandırdık" diyen Görkem Bıyıklı, “Yıllar önce abilerimiz sahura vatandaşları tulumla uyandırırmış. Biz de onların geleneklerini devam ettiriyoruz. Önce yürüyüş yaptık türküler söyledik. Son olarak da horon oynayarak geceyi tamamladık" dedi.
Bölge halkından Ömer Ulutaş ise “Biz de gençlere etkinliklere destek oluyoruz. Her yıl bunu yapmaya devam edeceğiz” derken, Serkan Ergin ise “Aslında tulum Karadeniz’in bir kültürüdür. Genç yaşlı tulumla sahura kalktı bu kültürü gelenek haline getirmek için devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 22:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aydınlıkevler Mahallesi 3. kez muhtarlık seçimine gitti

Karabük merkeze bağlı Aydınlıkevler Mahallesi'nde üçüncü kez muhtarlık seçimi yapıldı. 4 adayın kıyasıya yarıştığı seçimde Bahattin Ceylan 530 oy ile mahallenin yeni muhtarı olurken, ilk seçimde muhtarlığı düşürülen ve yeniden aday olan Fahri Bostancı ise 493 oy aldı.
Karabük’te 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Aydınlıklevler Mahallesi muhtarlığını kazanan Fahri Bostancı’nın (57) geçmişte aldığı bir hapis cezası nedeniyle İlçe Seçim Kurulu mazbatasını iptal etti. Yenilenen seçimlerde muhtarlığı iptal edilen eşinin yerine seçime girerek kazanan Aysun Bostancı’nın da (57) muhtarlık görevi 2021 yılında hakkında açılan davada aldığı hapis cezası nedeniyle düşürüldü. İlçe Seçim Kurulu tarafından seçimlerin yenilendiği Aydınlıkevler Mahallesi'nde muhtarlığı düşürülen Fahri Bostancı ile birlikte Bahattin Ceylan, Ahmet Teker ve Sedat Eker aday oldu. Aydınlıkevler İlkokulunda 5 sandık kuruldu. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saat 17.00’de sona eren seçimde bin 620 mahalle sakini sandık başına giderek oylarını kullandı. Sandıkların açılması ile yapılan oy sayımına göre Bahattin Ceylan 530 oy alarak mahallenin yeni muhtarı olurken, muhtarlığı düşürüldükten sonra yeniden aday olan Fahri Bostancı ise 493 oy aldı. Diğer adaylardan Ahmet Teker 361 oy alırken, Sedat Eker 129 oy aldı. 26 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçim sonucunu okul bahçesinde seçmenleri ve yakınları ile birlikte kutlayan Bahattin Bostancı, "Belediyemiz ne kadar yardım ederse bütün mahalle halkı ile birlikte çok çalışacağız. Çok güzel geçen bir seçim oldu. El birliği ile anlayışlı bir şekilde mahallemize hizmet edeceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin