Tulum çalıp eğlenmek için denizdeki kayaya baraka yaptılar
Artvin’de, gençlerin kimseyi rahatsız etmeden tulum çalıp eğlenmek amacıyla denizdeki dev kayanın üzerine inşa ettiği "Martıevi", ahşap mimarisi ve Karadeniz manzarasıyla dikkat çe

Artvin'in Arhavi ilçesinde gençlerin çevreye rahatsızlık vermeden tulum çalıp vakit geçirebilmek için denizin ortasındaki kayaya inşa ettiği Martıevi, özgün ahşap mimarisiyle ilgi görüyor.
Hacılar Mahallesi Liman mevkisinde, kıyıdan yaklaşık 20 metre ve limandan 200 metre açıkta bulunan 8 metre yüksekliğindeki dev kayaya kurulan baraka, sıra dışı konumuyla dikkat çekiyor. Karayolu bağlantısı bulunmayan ve yalnızca teknelerle ulaşılabilen yapı, Karadeniz kültürünün ve tulum seslerinin yaşatıldığı bir buluşma noktası haline geldi.
Gençlerin ortak fikriyle hayata geçirilen projenin inşa malzemeleri, kayıklar yardımıyla parça parça taşındı. Kayanın üzerindeki ahşap yapıya tırmanabilmek için özel merdivenler kuruldu. Dalga sesleri eşliğinde tulum çalınan bu özel mekan, hem gençlerin sığınağı hem de Arhavi'nin simge noktalarından biri oldu.
Yapının inşa sürecini anlatan Serkan Ergin, kimseyi rahatsız etmeden eğlenebilecekleri bir alan arayışındayken bu fikrin ortaya çıktığını belirtti. Ergin, "Martıevi adını verdiğimiz bu baraka tamamen el emeğiyle yapıldı. Ulaşım sadece kayıklarla sağlanıyor. Burada arkadaşlarımızla buluşuyor, tulum eşliğinde Karadeniz'in manzarasının tadını çıkarıyoruz" dedi.






Kaynak: İHA
İlgili Haberler
TümüYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.


