BARTIN Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, 61’incisi gerçekleşen ICC Olağan Genel kuruluna katıldı.
Genel kurulun ardından değerlendirmede bulunan Çakır, Türk iş dünyasını temsil eden TOBB, MÜSİAD, TİM, TÜSİ- AD, TİSK, TOBB ve DEİK’ten oluşan B20 Türkiye Yürütme Kurulu dünya gündemine imzasını atacağını belirtti. Çakır; B20 kapsamındaki toplantıların iş dünyasının sesinin duyulması açısından çok önemli platformlar olduğunu söyledi.
G 20 ve B20 dönem başkanlığının Türkiye için önemli bir fırsat oluşturduğunun altını çizen Çakır; “B 20 dönem başkanı olarak bizleri gururlandırarak onure eden TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümenin ana itici gücü olan özel sektörün rolünü yansıtmak için G-20 üyesi ülkeler genelinde iş liderlerini bir araya getirmeye hazırlanılıyor. Birlik başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çalışmaları ve gayretleri sayesinde ülkemizin dünya liderlerini ve karar alıcılarını buluşturan bir merkeze dönüşerek dünya genelinde ekonomik ve sosyal yaşamı etkileyecek kararların alınacağı B 20 zirvesin de başkanlık yapacak olmasından dolayı kendilerini tebrik eder başarıların daim olmasını dilerim” dedi.


TSO Başkanı Çakır ICC Olağan Genel Kuruluna Katıldı
Tokat’ta 15 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan sürücü, bu sefer uyuşturucu operasyonunda yakalandı
Tokat’ın Erbaa ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Şüphelinin, daha önce alkollü araç kullanırken neden olduğu trafik kazasında 15 yaşındaki Efehan Kılıç’ın ölümüne sebep olan kişi olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre Erbaa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçede uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yaptığı değerlendirilen Ö.F.Ç. isimli şahsı takibe aldı. Teknik ve fiziki çalışmaların ardından şüphelinin adresine operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada 450 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan Ö.F.Ç., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheli, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak Tokat Çamlıbel Cezaevi’ne gönderildi.
Öte yandan tutuklanan Ö.F.Ç.’nin, 24 Temmuz 2024 tarihinde Erbaa ilçesinde meydana gelen ve 15 yaşındaki Efehan Kılıç’ın hayatını kaybettiği trafik kazasının sürücüsü olduğu öğrenildi. Kazada refüjü aşarak karşı şeride geçtiği belirlenen sürücünün 2,77 promil alkollü olduğu tespit edilmişti. Yargılama sonucunda 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası alan Ö.F.Ç.’nin, tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildiği öğrenildi.


