Karabük Postası tarafından
06 Aralık, 2014 08:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TSM Bozkurt’ta Meme Kanseri Taraması Başlattı

KASTAMONU Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi, Meme Kanseri ile ilgili Bozkurt lu kadınları bilgilendirmek ve düzenlediği etkinliklerle ilçedeki kadınların kansere daha duyarlı olmasını sağlanmaya çalışıyor. Düzenlenen etkinlikle önce ilçede kurulan Perşembe pazarında alışveriş yapan kadınlarla bire bir görüşen Dr. Vahit Ünal ve TSM ekibi, daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Meme Kanseri ve kadın hastalıkları konulu seminer düzenleyerek kansere dikkat çekiyor. Seminer hakkında gazetecilere kısa bilgiler aktaran Toplum Sağlığı Merkezi(TSM) doktoru Vahit Ünal, TSM ekibi olarak toplumda kanser taramalarını yaygınlaştırmak düşüncesi ile kapsamlı bir çalışma başlattıklarını vurgulayarak, “Bozkurt Belediyesinin bize tahsis etmiş olduğu minibüsle ilçeden duyarlı kadınları Kastamonu’ya taşıyarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) meme kanseri teşhisi için mamografi çekimi ve çeşitli testleri yapıldı” dedi. Kanser olan her üç kadından birinin meme kanseri olduğuna dikkat çeken Ünal, “Her hafta belirli bir gün için Kastamonu KETEM’den randevu aldık. Ketem faaliyetleri zaten ücretsiz biz ulaşımı da ücretsiz yapalım dedik bunun için Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanımız bize yardımcı oldular. Bir minibüs ile ilk ekibimizi KETEM’e gönderdik çok da memnun kaldılar. Bu uygulamamız bundan sonrada devam edecek” diye konuştu. Seminer açılışına katılan Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu ve Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş’te yaptıkları konuşmalarda sağlığın önemine dikkat çekerek sağlık konusunda her zaman vatandaşlara yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminer yaklaşık bir saat sürdü.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te uyuşturucu operasyonunda 1 tutuklama

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan kuşkulu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Narkotik Kabahatlerle Gayret ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Vilayet merkezinde düzenlenen operasyonda S.Y. isimli şahıs gözaltına alındı. Şüphelinin ikameti, iş yeri ve aracında yapılan aramalarda daralı yükü 0.50 gram bonzai, net yükü 21.13 gram peçeteye emdirilmiş vaziyette 5 modül bonzai, birer adet cam aparat, rulo peçete, şişe saf su, ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, muşta, 3’er adet aseton, tabanca fişeği ve 10 adet kartuş ele geçirildi. Gözaltına kuşkulu, süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.