Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ekim, 2014 14:43 tarihinde yayınlandı
0

TSE ve KBÜ Arasında Yüksek Lisans Protokolü İmzalandı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE)  ve Karabük Üniversitesi  arasında İş Birliği ve Yüksek Lisans Programına ilişkin protokol imzalandı.

Rektörlük Makamında imzalanan protokole Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, Üniversite Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Müşaviri Arif Gani, Türk Standartları Enstitüsü Bolu İl Müdürü Mithat Yılmaz, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir katıldı.

İşbirliği Protokolü; Karabük Üniversitesi personeli ve öğrencilerine Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilecek belgelendirme, eğitim, standardizasyon ve laboratuvar hizmetleri; Karabük Üniversitesi teknik birimlerince Türk Standartları Enstitüsü’nün teknik personeline verilecek eğitimler ile benzer teknik işbirliği hususları ve Türk Standartları Enstitüsü ile Karabük Üniversitesi arasında gerçekleştirilebilecek araştırma-geliştirme projeleri ile diğer işbirliği konularına ilişkin yapılacak çalışmaları kapsamaktadır.

Yüksek Lisans Programına ilişkin Protokol;  Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Türk Standartları Enstitüsü’nün iş birlikteliğinde teşkil edilecek olan Kalite ve Uygunluk Değerlendirme Mühendisliği Yüksek Lisans Programına ilişkin yapılacak çalışmalar ile tarafların sorumluluklarını kapsamaktadır.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal yaptığı konuşmada;  “Demir Çelik Sektöründe bugün yapılacak olan ‘Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi ’ konulu panele katılacak olmanızdan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Türk Standartları Enstitüsü ve Üniversitemiz arasında imzalayacağımız işbirliği ve yüksek lisans programlarına ilişkin protokoller ile işbirliğimiz bundan sonra katlanacaktır. İlgi ve alakanızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum”  dedi.

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk ise, “Sayın Rektörüm öncelikle sizin de bildiğiniz gibi dünya ekonomisi standartlar üzerine hızla büyümekte ve dünya üzerinde %80’i standartlar üzerine kurulmuş durumdadır. Dünya ekonomisi standartlar üzerinde Türkiye’nin 2023 vizyonunu gerçekleştirebilmesi için bir yandan standartları yakalaması için standartlara uygun üretimi gerçekleştirerek, bir yandan da standartları belirleyen ülke haline gelerek, pazarda öncü bir rol olması gerekmektedir. İnşallah bugün üniversitemizde gerçekleşecek olan ‘Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi’ konulu panelle birlikte ülkemiz için çok önemli olan demir çelik sektörü için bu anlamda bir örnek teşkil edecektir. Türkiye ihracatında çok önemli bir payı olan demir çeliğin aynı zamanda ciddi sorunlar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Özellikle bazı ülkelere girişlerde sorunlar yaşanıyor. İnşallah bu ve bunun gibi faaliyetlerle Türkiye kendi sektöründe bu sektörün önü açılır. İlginize alakanıza ve gerçekleştireceğiniz etkinlik içinde çok teşekkür ederim” dedi.

İş Birliği ve Yüksek Lisans Programına ilişkin Protokolü, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile  Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk imzaladı.

Rektörlük Makamındaki program karşılıklı hediye takdimi ile sona ererken, Kampüs alanına geçilerek, misafirler kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını diktiler ve Sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın  elinden aldılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin