Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Karabük’teki su kaynaklarına 104 bin pullu sazan yavrusu salındı. Proje çerçevesinde 9 ilde toplam 4 milyon yavru balık su kaynaklarıyla buluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen yavru balıkların dağıtımı gerçekleştirildi.
Yaklaşık iki aylık bakım ve besleme sürecinin ardından dağıtım boyuna ulaşan yavru balıklar, düzenlenen program çerçevesinde 9 ildeki su kaynaklarına bırakıldı. Bu kapsamda Karabük’teki su kaynaklarına 104 bin pullu sazan yavrusu salındı.
İLLERE GÖRE BIRAKILAN BALIK SAYILARI
Dağıtım programı kapsamında illere bırakılan balık sayıları şöyle gerçekleşti: Ankara’ya 1 milyon 220 bin, Eskişehir’e 676 bin, Kocaeli’ye 630 bin, Kırıkkale’ye 465 bin, Bolu’ya 250 bin, Bartın’a 145 bin, Karabük’e 104 bin, Sakarya’ya 35 bin ve Düzce’ye 25 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.
2026 ÜRETİM HEDEFİ TAMAMLANDI
Toplam 4 milyon pullu sazan yavrusu su kaynaklarıyla buluşturularak istasyonun 2026 yılı üretim hedefi tamamlandı. İstasyonda, proje kapsamında kışlatılmak üzere tutulan yaklaşık 2 milyon yavru balığın bakım ve besleme çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.
