Karabük Postası tarafından
02 Ağustos, 2023 15:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trump, 4 yeni suçlamayla karşı karşıya

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a 2020 yılında ABD’deki başkanlık seçimlerini tersine çevirmek için geniş çaplı girişimlerde bulunduğu iddiasıyla 4 yeni suçlama yöneltildi.

ABD’de başta “gizli belgeler” olmak üzere birçok suçlamayla yargılanan eski Başkan Donald Trump’a yeni suçlamalar yöneltildi. Trump hakkında sunulan 45 sayfalık iddianamede Trump’ın 2020 yılındaki ABD’deki başkanlık seçimlerinde seçim galibiyetini tersine çevirmeye yönelik geniş çaplı girişimlerde bulunduğu belirtilirken, Trump’ın 6 Ocak 2021’deki Kongre Baskınları soruşturması ile ilgili sahtekârlık, dolandırıcılık, hile kullanarak dolandırma ve komplo kurma ile ilgili 4 suçlama ile karşıya kaldığı belirtildi. Trump’a 4 yeni suçlama  Soruşturma kapsamında Eski ABD Başkanı Donald Trump’a, “ABD'yi yanıltmak için komplo kurma”, “resmi bir süreci engellemek için komplo kurma”, “resmi bir süreci engellemeye teşebbüs” ve “seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurma” suçlamaları yöneltildi. Yeni suçlamalar nedeniyle Trump’ın yarın Washington DC’de mahkeme karşısına çıkması bekleniyor. Öte yandan Trump’ın için atanan Özel Danışman Jack Smith Trump’a yöneltilen suçlamalar ile ilgili yaptığı basın toplantısında, “6 Ocak 2021 Kongre Baskını Amerikan demokrasisine yönelik benzeri görülmemiş bir saldırıdır. İddianamede belirtildiği gibi Trump, ABD hükümetinin temel işlevini engellemeyi hedefleyen yalanlar söylüyor” dedi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin