Trafodan çıkan kıvılcımlar arpa ekili tarlayı yaktı
Bolu’da Vakıfgeçitveren köyünde trafodan çıkan kıvılcımlar 3 dekarlık arpa ekili olan tarlayı küle çevirdi.
Yangın, Vakıfgeçitveren köyü Derekaşı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İsmail Karaman’a ait arpa ekili tarlanın hemen dibinde bulunan trafoda arıza meydana geldi. Trafodan çıkan kıvılcımlar arpa ekili tarlaya sıçradı. Kısa sürede alev alev yanmaya başlayan tarladan çıkan dumanları gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve SEDAŞ ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın çıkan tarla söndürüldü. Arpa ekili olan tarlada 3 dekarlık alan küle döndü. Trafoda çıkan arızayı tamir etmek üzere SEDAŞ ekipleri çalışmalara başladı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından klâsik hale getirilen Milletlerarası Ultra Sümela Maratonu’nun 3.’sü büyük bir coşku ve iştirakle gerçekleştirildi.
Doğanın eşsiz hoşluklarına konut sahipliği yapan Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi Ulusal Parkı’nda düzenlenen aktifliğe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli sportmenlerin yanı sıra birçok yabancı atlet da iştirak gösterdi. Sabah saat 07.00’de başlayan yarışın startı, Trabzon Büyükşehir Belediye Lider Vekili Faruk Kanca’nın iştirakiyle verilirken Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da maratona katılanlar ortasında yer aldı. Atletler; 61K, 22K ve 12K olmak üzere üç farklı parkurda kıyasıya çaba etti. İştirakçiler, Sümela Manastırı’nın eteklerinde, Karadeniz’in büyüleyici tabiatı eşliğinde unutulmaz bir spor tecrübesi yaşadı. Aktiflik boyunca sportmenler kadar izleyiciler de tabiatla iç içe geçen bu eşsiz atmosferin tadını çıkardı.
Yarışta 61K erkeklerde Kemal Kukul birinci olurken, Anton Kavtasev ikinci, Şakir Atmaca ise üçüncü sırada yer aldı. Bayanlar 61K kategorisinde Tatiana Maksimova birinciliği, Cemile Çelik ikinciliği elde etti. 22K erkeklerde Aykut Kırsay birinciliği elde ederken, Bülent Işık ikinci, Cevdet Aydemir ise üçüncü oldu. Bayanlar 22K kategorisinde Nilüfer Kemaloğlu birincilik ipini göğüslerken, Kübra Şen ikinci, Nihal Yüksel Yaylagül üçüncü sırada yarışı tamamladı. 12K erkeklerde Tuncay Uzuner birinci, Buyruk Ayvaz ikinci, Erhan Çalışkan üçüncü olurken; 12K bayanlarda Hava Terzi birinci, Derya Samancı ikinci, Berna Köksal ise üçüncü oldu. Yarış sonunda düzenlenen ödül merasiminde atletlere madalyaları takdim edildi.