Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Vali Fuat Gürel ve beraberindekiler, sürücülere lokum ve bilgilendirici broşür dağıttı.
Postane Kavşağı'nda düzenlenen etkinlikte, Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Garip Gümüş, sürücülere lokum, düdük ve bilgilendirici broşür dağıtarak, trafik kurallarına uymalarını istedi. Vali Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, her sene Trafik Haftası’nda bu tür etkinlikleri icra ettiklerini söyledi. 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesinde ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı'nda bir kısım hedefler ortaya konulduğunu anlatan Vali Gürel, "Bu hedeflerden bir tanesi kazalarda can kaybının en az yüzde 50 oranında azaltılması. Bu çerçevede 2022 yılı içerisinde yüzde 40 oranında azaltılmasıyla ilgili faaliyet icra edildi, denetimler ve şuurlandırma sonucunda bunlar sağlandı. Bunlar bizim için çok büyük bir kazanım. Bir kişinin bile hayatının kaybedilmesini önleyebiliyorsak, kaza olmasını önleyebiliyorsak bizim bu işi icra eden emniyetimiz, jandarmamız, kara yoluyla alakalı kurumlarımız adına, paydaşlarımızı adına çok önemli bir kazanım" dedi.
"2022 YILI İÇERİSİNDE 8 BİN 580 ÖĞRENCİMİZE HEM UYGULAMALI HEM DE TEORİK EĞİTİMLER VERİLDİ"
2022 yılı içerisinde 8 bin 580 öğrenciye hem uygulamalı hem de teorik eğitimler verildiğini hatırlatan Vali Gürel, Trafik güvenliğini arttırmak, insanların hayatını kolaylaştırmak adına faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ancak bu yapım esnasında tabii biraz belki sorunlar yaşandı. Belki bu arada kazaların sayısında artışlar oldu ama şunu biliyoruz ki, bunlar sonrasında inşallah kaza sayılarında azalma olacak. Aynı zamanda hem yaralanma hem de ölümlü kazalarda azalmalar olacak. Bunu bekliyoruz, önümüzdeki süreç içerisinde. Aynı zamanda şehrimizde biz çocuk trafik eğitimi yaptık. Burada da çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Okullarımızda, emniyetimizin ve jandarmamızın bir kısım eğitim faaliyetleri var. Bu çerçevede 2022 yılı içerisinde 8 bin 580 öğrencimize hem uygulamalı hem de teorik eğitimler verildi. Onların şuurlandırılmasını sağlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, ağaç yaşken eğilir" diye konuştu.
“BU YOLDA SANA ÇOK GÜVENİYORUZ”
Bu yılki sloganın “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” olduğunu belirten Gürel,
“Tabii her sene bir mutlu yani bir sloganla İçişleri Bakanlığımız bu işi yürütüyor. Geçen seneler biliyorsunuz ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’, ‘Trafikte Her Yıl Daha İyi’ biraz önce de kırmızı düdükle alakalı hep bir kısım geçmişten kaynaklı kampanyalarımız vardı. Bu çerçevede bir kısım sloganlarımız vardı. Bu yılın sloganı ise 'Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz' İnşallah hepimize güveneceğiz, herkese güveneceğiz ama güvenebilmek için de tabii şuurlu olmak gerekir, eğitimli olmak gerekir, tahammüllü olmak gerekir. Bu çerçevede inşallah bu hafta boyunca hem emniyetimiz, hem jandarmamız basın kuruluşlarında, değişik platformlarda, vatandaşımızı şuurlandırmak, belli noktalarda araçları durdurarak sürücülerimize bir kısım eğitimler vererek, bu şuurlandırmayı sağlayacaklar" diye konuştu. (Nurettin Acar)
https://www.youtube.com/watch?v=nShM_m6yznY
KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.