Karabük Postası tarafından
25 Ocak, 2023 10:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 69 Bin 711 Oldu

Karabük'te 2022 yılı Aralık ayında 193 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, motorlu kara taşıtları sayısı 42 bin 134’ü otomobil olmak üzere 69 bin 711 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2022 Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Türkiye'de 2022 yılında 1 milyon 269 bin 912 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılırken motorlu kara taşıtları sayısı 2022 Aralık ayı itibarıyla 14 milyon 269 bin 352’si otomobil olmak üzere toplamda 26 milyon 482 bin 847 olarak gerçekleşti. Karabük’te de 2022 yılı Aralık ayında 193 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Karabük’te trafiğe kayıtlı araçların sayısı 42 bin 134’ü otomobil, 9 bin 939’u kamyonet, 3 bin 195’i kamyon, 5 bin 780’i motosiklet, bin 586’sı minibüs, 539’u otobüs, 6 bin 248’i traktör ve 290’ı da özel amaçlı araçlar olmak üzere toplamda 69 bin 711'e yükseldi. 2022 yılı Aralık ayında Zonguldak’ta 572, Bartın’da da 189 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın polisi dolandırıcılara savaş açtı

Bartın polisi, dolandırıcıların kullandığı ikna metotlarını deşifre ederek, hazırlanan sinema ve broşürlerle insanları uyarıyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi takımları, tüm Türkiye’de olduğu üzere Bartın’da da son devirlerde artan telefon ve internet yoluyla dolandırıcılık cürümleri ile ağır uğraş ediyor. Tüm ihtar ve ikazlara karşın çabucak her gün yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı çaba eden gruplar, bir taraftan yürüttükleri inceleme ve araştırmalarla mağduriyetleri gidermeye çalışırken, tekniklerini tek tek deşifre ettikleri dolandırıcılık olaylarıyla ilgili uyarıcı, bilgilendirici görüntü ve broşürlerle insanların dikkatini çekiyor. Son yıllarda sıkça rastlanan ve halk lisanında saadet zinciri olarak bilinen ponzi sistemi, gümrük eserleri çekilişi, vazifelere katıl kazan, konutta ek yarar, kargo ve HGS borcu, asker, polis ve savcı süsü verilerek telefon araması üzere dolandırıcılık formüllerini tel tek deşifre eden ekeipler, hazırlanan görüntü ve broşürlerle yapılması gerekenler ve neden inanılmaması gerektiği üzere mevzular hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.
Ekipler, ihtarlarda gerçek olmayacak kadar yüksek çıkar vaat eden tekliflerin, alacak, borç ve yarar üzere sözlerle gönderilen kuşkulu bildiri ya da linklere muhakkak kanılmamasını isteyerek, suçlama yönelterek para istenen telefon görüşmelerinin de dolandırıcıların en yaygın kullandığı yöntemlerdan olduğunu söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin