Reklam
Reklam

Trabzonspor’da eskiler gol yollarında yenileri geçti

trabzonsporda eskiler gol yollarinda yenileri gecti IvZc59al jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor’un, Trendyol Süper Lig’de sezon başında transfer ettiği oyunculardan daha çok bir önceki sezon da kadrosunda bulundurduğu futbolcular golle tanıştı.

Trendyol Süper Lig’de son iki sezondur sportif istikrarın yanı sıra kadro istikrarı da arayan Trabzonspor’da, sezon başında kadroya dahil edilen oyuncular gol yollarında eskileri geçemedi. Bordo-mavili takımda bu sezon 15 futbolcu golle tanışırken, takımın en skrorer oyuncusu ise 10 golle geçtiğimiz sezondan beri kadroda bulunan Trezeguet oldu.

Yeniler yüzde 46.3 ortalama yakaladı

Karadeniz ekibinin, bu sezon attığı 54 golün 51’i kendi oyuncularından gelirken, diğer golleri ise rakip takımlar kendi kalelerine kaydetti. Ayrıca sezon başında kadroya dahil olan oyuncular 25, geçtiğimiz sezondan beri kadroda bulunan futbolcular ise 26 gole imza attı. Trezeguet 10, Bardhi 5, Visca ve Bakesetas 4’er, Denswill, Umut Bozok ve Poyraz da 1’er gol kaydederken, sezon başında kadroya dahil olan Onuachu 9, Enis Destan 5, Pepe 4, Fountas ve Benkovic 2’şer, Berat, Mendy ve Göktan Gürpüz de 1’er gol attı. Yeni transferler bu alanda yüzde 46.3 ortalama yakaladılar.

Değeri düştü

Önümüzdeki sezon için güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Trabzonspor’un, son 3 sezonluk Transfermarkt verilerine göre değeri de düştü. 2020-2021 sezonunda 99 milyon Euro, şampiyonluk sevinci yaşadığı 2021-2022 sezonunda 123 milyon Euro, 2022-2023 sezonunda 135 milyon Euro olan piyasa değeri, 2023-2024 sezonunda ise 98 milyon Euro’ya geriledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Arda Güler’in Maç Sonu Tepkisi Gündem Oldu

6be4d367 d3f6 4869 bcf9 62e37a6aa75f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
15 Haziran, 2026 14:51 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’ndaki ilk maçında Avustralya’ya 2-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı’nda karşılaşma sonrası yaşanan bir an, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Mücadelenin sona ermesinin ardından milli futbolcu Arda Güler’in verdiği tepki milyonlarca kişi tarafından izlendi. Şok yenilginin ardından büyük üzüntü yaşayan genç yıldızın, son düdüğün çalmasıyla birlikte öfkesini gizleyemediği görüldü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Arda Güler’in hakeme tepki gösterdiği, ardından bileğine taktığı bandı çıkararak yere fırlattığı anlar dikkat çekti. Kısa sürede yayılan görüntüler futbolseverler arasında geniş tartışmalara neden olurken, genç oyuncunun yaşadığı hayal kırıklığı gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Dünya Kupası’na mağlubiyetle başlayan A Milli Takım, gruptaki ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele 20 Haziran Cumartesi günü saat 06.00’da oynanacak.

Öte yandan teknik heyet ve futbolcular, Avustralya yenilgisinin ardından gözlerini Paraguay karşılaşmasına çevirirken, gruptan çıkma umutlarını sürdürmek için sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin