blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2024 00:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile adım adım hedeflere

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında deplasmanda Başakşehir’i 1-0 mağlup ederek ligi üçüncü sırada bitirmeyi garantileyen Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile adım adım hedeflere gidiyor. Bordo-mavililerin, Avcı ile bir sonraki hedefi ise Beşiktaş’ı kupa finalinde yenerek, Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek.
Bordo-mavili takım, Teknik Direktör Avcı’nın görevinden ayrılmasının ardından, Orhan Ak, İhsan Derelioğlu ve Nenad Bjelica ile yakalayamadığı başarıyı, Abdullah Avcı’nın 2. kez göreve gelmesiyle birlikte hedeflerine ulaşmayı başladı.
Karadeniz ekibi, Abdullah Avcı ile ilk sezonu olan 2020-2021 sezonunda 2.03 puan ortalaması, şampiyon olarak tamamladığı 2021-2022 sezonunda 2.13 puan ortalaması tutturdu. 60 yaşındaki çalıştırıcı görevden ayrıldığı 2022-2023 sezonunda 1.65, bu sezon ise 29 maçta 1.79 puan ortalaması elde etti.

Lig 3.’lüğünü garantiledi
Teknik Direktörü Nenad Bjelica ile bu sezon ilk 8 haftada 12 puan toplayarak 7. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Avcı ile 29 maçta 52 puan toplayarak sezonun bitimine 1 maç kala üçüncülüğü garantiledi. Deneyimli teknik adamın takımın başına geçmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe’nin açık ara önde götürdüğü ligde, bitime son 1 hafta kala üçüncülük hedefine ulaştı. Bu sonuçla birlikte Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti.

Sıradaki hedef Türkiye Kupası zaferi
Bordo-mavili takıma ikinci gelişinin ardından 220 gün geçiren Avcı, ligi üçüncü sırada tamamlamak ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak olarak hedef belirlediğini aktarmıştı. Trabzonspor, Avcı ile birlikte 6 maçın ardından kupada finale yükseldi. Karadeniz ekibi, dördüncü turdan başladığı kupada Çorum FK’yı ve beşinci turda Manisa FK’yı 3-1’lik skorlarla geçti. Son 16 turunda ise Gençlerbirliği’ni 2-1, çeyrek finalde ise Başakşehir’i 1-0 mağlup etti. Yarı Final ilk maçında sahasında Fatih Karagümrük’ü 3-2, deplasmanda ise 4-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
04 Eylül, 2025 10:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanlığına Gökhan Baylam Aday Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci devam ederken Karabük Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan üçüncü isim Gökhan Baylam oldu.

CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında çok sayıda partili ve destekçisi ile bir araya gelen Baylam, adaylığını kamuoyuna duyurdu. Baylam’ın açıklamasıyla birlikte mevcut ilçe başkanı Ali Yavuz ve Göksun Öztoprak’ın ardından yarışın üç adaylı olması bekleniyor.

Konuşmasına son günlerdeki orman yangınlarına değinerek başlayan Baylam, yangınlarda mücadele eden ekiplere kolaylık diledi, etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Partisinde değişim ve yenilenme vurgusu yapan Baylam, “Cumhuriyet Halk Partisi Karabük örgütü değişime girmelidir. Biz bu değişimin en büyük talibiyiz. Yolumuz birleşme yoludur, ayrışma değil. CHP’nin köklü tarihinde ortak akıl ve dayanışma vardır. Biz de bu çizgide ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısı kimseye kapalı olamaz” diyen Baylam, partinin gençten yaşlıya, emekliden işçiye herkesi kucaklaması gerektiğini belirterek, Karabük’te partisini hak ettiği yere taşımak için çalışacaklarını söyledi.

Baylam, konuşmasının sonunda Mustafa Kemal Atatürk’e vurgu yaparak, “Biz bu yola kimseyi ayrıştırmak için değil, birleştirmek için çıktık. Yan yana, omuz omuza geldiğimizde CHP’nin Karabük’te layık olduğu yere geleceğinden hiç şüphem yok. Yutkunarak değil, avazımız çıktığı kadar haykırıyoruz: Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ışığı” dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin