Trabzon’da sahil yolu kenarına acil iniş yapan helikopter korkuttu
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Karadeniz Kıyı Yolu kenarındaki alana iniş yapan helikopter korkuttu. Arıza nedeniyle acil iniş yaptığı öğrenilen helikopter, bir mühlet sonra tekrar havalandı.
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde yol kenarına iniş yapan helikopter, endişe ve paniğe neden oldu. Yüksek tansiyon sınırlarında bakım çalışmaları için uçuş yapan TEİAŞ’a ilişkin helikopterin toprak alana inmesinin akabinde etraftaki vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine polis takımları sevk edilirken, helikopterin arıza nedeniyle acil iniş yaptığı belirlendi. Pilotların arızayı gidermesiyle tekrar havalanan helikopter, elektrik iletim sınırlarını temizlemek için yoluna devam etti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi yapay zekâya yönelik öğretim faaliyetlerini, iki lisans iki ön lisans olmak üzere dört yeni akademik program ile zenginleştirmeye devam ediyor.
Her geçen gün teknolojik gelişimden üretim yapısına, bilişim sistemlerindeki esaslı dönüşümden yeni yazılım biçimlerine ve günlük hayattaki temel telefon uygulamalarından çeşitli güvenlik taramalarına kadar ömrün her alanına nüfuz eden yapay zekâ çalışmaları, akademik ilgi ve uzmanlıkları da bu alanlara yönlendirmeye devam ediyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi; akademik ve bilimsel faaliyetlerini zenginleştirmek, öğrencilerine yapay zekâ alanındaki son gelişmeleri aktarabilmek ve Türkiye Yüzyılı gayeleri kapsamında muhtaçlık duyulan gelişmelere katkı sunmak hedefiyle yapay zekâ kapsamında ikisi ön lisans ve ikisi lisans olmak üzere dört yeni akademik program açtı.
Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulunda Bulut Bilişim Operatörlüğü Programcılığı; Devrek Meslek Yüksekokulunda Kurumsal Bilişim Uzmanlığı Programcılığı; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü ve Fen Fakültesinde ise Yazılım Geliştirme Kısmı olmak üzere dört yeni akademik program, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin yapay zekâya yönelik akademik programları ortasında yerini aldı.
Yükseköğretim Şurasının (YÖK) onayı sonrası açılan yeni akademik programlar hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "Tüm dünyada ve ülkemizde, teknolojik gelişimin büyük oranda yapay zekâ temelli program ve uygulamalar yoluyla geliştiğini, çok kısa müddette süratli dönüşümler yaşandığı görüyoruz. Yapay zekâ artık üretim tekniklerinden gündelik ömür pratiklerine; güvenlikten tıbbî çalışmalara ve akademik faaliyetlerden güvenlik sistemlerine kadar son derece geniş ve çeşitli bir yelpazede ömürlerimizi dönüştürmeye devam ediyor. Günlük ömrümüz da dahil olmak üzere hayatın her alanında giderek tesirini artıran yapay zekâ çalışmalarına yönelik olarak ülkemizin gereksinim duyduğu insanları yetiştirmek, bu alanlarda nitelikli çalışmalar gerçekleştirmek ve Türkiye Yüzyılı amaçları doğrultusunda üzerimize düşen adımları atabilmek için BEUN olarak büyük uğraş gösteriyoruz. Hakikaten bu doğrultuda Yükseköğretim Konseyine (YÖK) yaptığımız, dört yeni yapay zekâ temelli akademik program açma müracaatımız kabul edildi. Bu programlarda yetişecek ve mezun olacak öğrencilerimizin ülkemizin teknolojik atılımlarını gerçekleştirmesi ve dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olma yolunda ülkemize büyük katkılar sunmasını temenni ediyorum. Bu süreçte Üniversitemize takviyelerini sunan başta YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Konseyi olmak üzere yapay zekâ temelli akademik programların hazırlanması ve müracaat sürecinde katkısı bulunan tüm akademik çalışanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerine yer verdi.