Reklam
Reklam
trabzonda ot festivalinde renkli goruntuler olustu IFWncwRr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon’da Ot Festivali’nde renkli görüntüler oluştu

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde düzenlenen Ot Festivali’nde renkli imajlar oluştu. Şenlikte iştirakçiler yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergiledi.

Akçaabat Belediyesi ile Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Ot Şenliği ile yöreye has mutfak kültürü tanıtıldı. Atatürk Parkı’nda renkli kortej yürüyüşüyle başlayan şenlikte bölgeye has otların tanıtımı ve kullanım alanlarına dair söyleşiler düzenlendi. İştirakçilerin yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergilediği şenlikte Akçaabat’a mahsus ot çeşitlerinin yer aldığı özel stant de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Ünlü şeflerin yöresel eserlerle gerçekleştireceği canlı yemek sunumları aktifliğe renk katarken, klâsik pazarda kurulan stantlarda lokal üreticiler eserlerini tanıtma ve satışa sunma imkanı buldu. Şenliğe katılan ziyaretçilere çeşitli yöresel ikramlar yapılırken, Akçaabat’ın folklorik mirasını yansıtan halk oyunları şovları iştirakçilere görsel bir şölen sundu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Şen, yaptığı konuşmada, “Mutfak kültürü kıymetli. İnsanların tabiatta ne topladığı ne yediği mutfak kültürünü belirliyor. Trabzon mutfağında çok şey var. Günümüzden yaklaşık 2 bin 500 yıl önceye dayanıyor” dedi.

Ot şenliği aktifliği ile hem yöresel bedelleri yaşatmayı hem de bölge turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Şehrimizde yetişen yaklaşık 100 otu ve 45’e yakın yöresel yemeği de burada tanıma ve hemşerilerimize gösterme fırsatı buluyoruz. Akçaabat olarak bölgenin sebzesini karşılayan bir kapasiteye sahibiz. Üreticilerimiz üreterek, salı günleri satışını sağlıyor. Burada da bir stant açtık. Pazarda satılan tüm eserleri göstermek için bu şenliği düzenlendik. Gayemiz kentin tanıtımına ve turizme katkı sağlamak. Akçaabat olarak kendimizi kanıtlamış bir noktadayız. Buna ekler yapmak gayemizdir. Belediye olarak, kendi yetiştirdiğimiz ve çiftçimize de vermiş olduğumuz fideleri sergiliyoruz. Yöreye ilişkin bitki ve yemekleri tanıtan stantlarımız da var. Her yemeğimiz özel. Çok duyulmamış fındık yaprağından yapılan sarmamız da var. Onu da deneyi tadına bakacağım” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin