Trabzon’da balık av dönemi sönük başladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da balık av dönemi sönük başladı

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Trabzon Balık Halinde dönemin birinci gününde tezgâhlarda yüklü olarak istavrit yer alırken, ağlara takılmayan palamut tezgahlarda da yoktu.

Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı dün gece sona erdi. Karadeniz’e açılan tekneler yüklü olarak istavrit avlarken, palamudun deniz suyu sıcaklığı yüksek olmasından ötürü kendini göstermediği belirtildi.

Şu an için dönemin beklenen seviyede başlamadığını belirten balıkçı esnaflarından Mehmetcan Örseloğlu, ”Hayırlısı ile döneme başlıyoruz. Şuan gösterge beklenilen seviyede olmadı. Balıkçı olarak, dönemin 15-20 gün geç başlamasından yanayım. Zira şu an deniz suyu sıcaklığı 28-30 derece hasebiyle deniz suyu sıcaklığı balık avını olumsuz etkiliyor. İnşallah iyisi olur lakin şuan ki göstergeler pek olumlu istikamette de değil, makûs de değil ikisinin ortasında diyebiliriz. Bizim gönlümüz her vakit balığın bol olmasından yana, inşallah bol olur vatandaşta bol bol tüketir. Şu an tezgâhlarımızda mezgit, istavrit, az ölçüde barbun, tirsi bunun yanı sıra kültür balıkları yer alıyor. İlerleyen günlerde hamsi olur çinakop, olur palamudu bekliyoruz. Şuan istavrit 100-150 TL ortasında balıkçılar olarak daha ucuz olmasını bekliyoruz. İnşallah bereketli bir dönem olur diye temenni ediyorum” dedi.

İstavritin kilosu 200 liradan 100 liraya geriledi

Sezon açılmadan öncesi istavritin kilosu 200 TL iken bugün itibariyle kilosu 100 TL’ye kadar gerilediğini kaydeden balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise “Deniz suyu sıcaklığı yüksek olduğundan palamut kendini açığa çekti. Geçen sene döneme istavrit ile başlamıştık yeniden istavritle başladık inşallah iyisi olur. Büyük tekneler yüklü istavrit avladı. İstavrit dün itibariyle 200 TL iken bugün 100 TL’ye kadar geriledi. Hasebiyle istavrit daha fazla gelirse fiyatı 75-50 TL’ye kadar düşer bizimde temennimiz bu istikamette. Dönemin açılması balık fiyatlarını yarı yarıya etkiledi, diyebiliriz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.04.2026 15:20
0
0

KARABÜK’TE 3 BİN KİŞİLİK FAKÜLTE HAYAL Mİ OLDU?

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin kapasiteli yeni fakülte projesinde somut bir ilerleme kaydedilmemesi, kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin öğrenci kapasiteli yeni fakülte projesine ilişkin belirsizlik sürüyor. 2024 yılının sonunda kamuoyuna duyurulan ve kentte büyük beklenti oluşturan projede, aradan geçen zamana rağmen somut bir ilerleme kaydedilmemesi dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi ile Karabük Belediyesi arasında yapılan görüşmelerin ardından 26 Aralık 2024 tarihinde açıklanan proje kapsamında, şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli modern bir fakülte binası kazandırılması planlanmıştı. Söz konusu mutabakat, hem eğitim camiasında hem de esnaf kesiminde olumlu karşılanmış, kentin ekonomik ve sosyal yapısına önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmişti.

Ancak proje duyurusunun üzerinden aylar geçmesine rağmen ne inşaat sürecine ilişkin bir adım atıldı ne de yetkili kurumlardan sürecin hangi aşamada olduğuna dair resmi bir bilgilendirme yapıldı. Bu durum, kamuoyunda projenin akıbetine ilişkin soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

Daha önce yapılan açıklamalarda, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya projenin hızla hayata geçirileceğini ve şehrin geleceği açısından stratejik bir yatırım olduğunu ifade etmişti. Sürece destek veren isimler arasında Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt da yer alıyordu.

Öte yandan, projede olası bir gecikme, revizyon ya da iptal söz konusuysa bunun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiği vurgulanıyor. Aksi halde, daha önce gündeme gelmesine rağmen hayata geçirilemeyen yatırımlar gibi bu projenin de akamete uğrayabileceği ifade ediliyor.

Kentte 3 bin kişilik fakülte projesi yalnızca bir eğitim yatırımı olarak değil, aynı zamanda ekonomik canlılık, sosyal hareketlilik ve kültürel gelişim açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ancak mevcut belirsizlik ortamı, beklentilerin yerini endişeye bırakmış durumda.

Karabük kamuoyu, hem belediye hem de üniversite yönetiminden projenin son durumuna ilişkin net ve kapsamlı bir açıklama yapılmasını bekliyor. Projenin devam edip etmediği, ediyorsa ne zaman başlayacağı soruları ise yanıt beklemeyi sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin