Trabzon’un Akçaabat ilçesinin Darıca mahallesinde Deppo’ isimli alışveriş merkezinde yangın çıktı. Ağır duman kütlesinin oluştuğu yangın nedeniyle Karadeniz Kıyı Yolu’nda ulaşım tek şeritten denetimli olarak veriliyor.
Alınan bilgiye nazaran, sabah saat 08.15 sıralarında Darıca mahallesindeki ‘Deppo’ isimli alışveriş merkezinin depo kısmında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle ağır siyah dumanlar gökyüzünü kaplarken, yangına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye grupları müdahale etti. Yangın nedeniyle Karadeniz Kıyı Yolu’nda ulaşım tek şeritten denetimli olarak verilirken, yangın söndürme çalışmaları sürüyor.


Trabzon’da AVM’de yangın
Eflani’de Muhtarlara sosyal risk haritaları çalışmaları anlatıldı
Karabük’te sosyal hizmetlerin daha etkin, hızlı ve ihtiyaç odaklı şekilde yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Sosyal Risk Haritaları çalışmaları kapsamında, Eflani ilçesinde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda, Sosyal Risk Haritaları’nın amacı, sahada yürütülecek çalışmalar ve elde edilecek verilerin sosyal hizmetlerin planlanmasına sağlayacağı katkılar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Vatandaşların ihtiyaçlarının daha doğru şekilde tespit edilmesi, risk altında bulunan birey ve ailelere zamanında ulaşılması ile koruyucu ve önleyici hizmetlerin güçlendirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ele alındı.
Muhtarların sahadaki gözlem ve deneyimlerinin sosyal hizmet çalışmalarına önemli katkı sunduğuna dikkat çekilen toplantıda, yerelde yürütülen hizmetlerin daha etkili hale getirilmesi için kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesinin önemi vurgulandı.
Karşılıklı istişare ortamında gerçekleştirilen toplantıda, muhtarların görüş ve önerileri de alınarak değerlendirmelerde bulunuldu.
Yetkililer, toplumun ihtiyaçlarını doğru analiz eden, koruyucu ve önleyici hizmet anlayışını esas alan Sosyal Risk Haritaları çalışmalarının, yerel paydaşların katkılarıyla kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.

