Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon turizmle uçuyor, yeni havalimanı projesi masada

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da artan turizm trafiği nedeniyle yolcu sayısının arttığına dikkat çekerek, yeni bir havalimanı projesinin planlandığını söyledi.

Bakan Uraloğlu, “Trabzon Havalimanı yıllık 4 milyon yolcu kapasitesiyle ülkenin en değerli havalimanlarından birisi. İç çizgi yolcu sayısında 7. sırada, dış sınır yolcu sayısında ise 10. sırada yer alması çok kıymetli bir muvaffakiyet. 30 Haziran 2023 tarihinde, 145 uçak trafiğiyle adeta rekor kıran Trabzon’a yeni bir Havalimanı kazandıracağız. 2023 yılı Ocak-Temmuz ayları ortasında Trabzon’a, 339 bin 695 yerli ve 397 bin 442 yabancı olmak üzere toplam 737 bin 137’ye ulaştı. Daima artan turizm potansiyeli ve turist sayısı yeni havalimanı muhtaçlığını doğurmuştur. Yeni bir havalimanı projesi hayata geçirilene kadar mevcut havalimanı fonksiyonunu sürdürecek. Tıpkı vakitte mevcut havalimanında iyileştirmeler yapıldı. Turizm dalındaki bu olumlu gelişmelerin bölgenin ekonomik kalkınmasına da önemli katkı sağlayacağına olan inanıyorum” dedi.

Turizm potansiyeliyle dikkat çeken Karadeniz Bölgesi’nin, doğal hoşlukları, yaylaları ve deniziyle bir cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Trabzon Havalimanı’na Almanya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Irak Kürdistan Bölgesi, İsrail, Katar, KKTC, Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman ve Ürdün üzere 12 farklı ülkeden uçakların iniş yaptı. Bu durum bölgedeki turizm potansiyelinin değerli göstergesidir. Her geçen yıl bu potansiyel giderek daha da artıyor” diye konuştu.

Trabzon’daki turizm hareketliliği sayılara yansıdı

Trabzon’da 2022 turist sayılarını da paylaşan Bakan Uraloğlu, “Yerli turist sayısı 293 bin 657, yabancı turist sayısı 222 bin 48 olmak üzere toplam 515 bin 705 turist ziyaret etti. 2023 yılı Ocak-Temmuz turist sayıları ise, yerli 339 bin 695 ve yabancı 397 bin 442 olmak üzere toplam 737 bin 137’ye ulaştı. Uçak yolcu sayısında da önemli artış yaşandı. 2022 yılında iç sınır yolcu sayısı 2 Milyon 471 bin 442, dış çizgi yolcu sayısı 703 bin 337 olmak üzere toplam 3 milyon 174 bin 779 oldu. 2023 yılı Ocak-Temmuz yolcu sayıları da iç çizgi yolcu sayısı 1 milyon 498 bin 345, dış sınır yolcu sayısı ise 457 bin 606 olmak üzere toplam 1 milyon 955 bin 951’e ulaştı” sözlerini kullandı.

Öte yandan Trabzon Havalimanı 2023 yaz tarifesi dış sınır uçuşu gerçekleştirilen ülkeler ve uçuş sayıları şu biçimde oluştu:

“Almanya (Dusseldorf, Köln, Stutgart, Hannover, Munich, Frankfurt) 260 uçuş, Azerbaycan (Bakü) 50 uçuş, BAE (Sharjah, Dubai, Abu Dhabi) 598 uçuş, Bahreyn (Bahreyn) 236 uçuş, Irak (Erbil, Bağdat) 35 uçuş, İsrail (Tel Aviv) 59 uçuş, Katar (Doha) 57 uçuş, KKTC (Lefkoşa) 87 uçuş, Kuveyt (Kuveyt) 521 uçuş, Suudi Arabistan (Riyad, Cidde, Medine, Damman, Buraydah) Bin 166 uçuş, Umman (Muscat, Sohar) 488 uçuş, Ürdün (Amman) 352 uçuş olmak üzere toplam 3 bin 909 uçuş.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin