blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Trabzon Silah Sanayii gücünü Karadeniz insanından alıyor

Trabzon Silah Sanayii A.Ş. (TİSAŞ) muhtaçlığı olan yetişmiş çalışanları Doğu Karadeniz bölgesinden karşılamayı amaçlıyor.
32 yıldır Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük savunma sanayi kuruluşu olarak ülkemize ve bölgemize katkı vererek katma kıymet üreten TİSAŞ, bu misyonun gereği olarak da bölgesel manada uzman işgücü altyapısına her fırsatta takviye veriyor.

65’ten fazla ülkeye silah ihracatı yapıyor
TİSAŞ Yurtiçi Satış Müdürü Kadri Cemil Uyanık, TİSAŞ’ın kurulduğu birinci yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli ünitelerine ve iç pazara silah üretirken bugün yurt dışında başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 65’ten fazla ülkeye silah ihraç eden kıymetli bir savunma sanayii şirketi haline geldiğini hatırlattı.
Savunma sanayi alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek AR-GE çalışmalarıyla birlikte yenilikçi ve kullanıcıların muhtaçlığına yönelik eserler üretmeye çalıştıklarını söz eden Uyanık, bunları yaparken istihdama da büyük katkı sunduklarını söyledi.

"Savunma Sanayii manasında Doğu Karadeniz’in en büyük üretim tesisiyiz"
"Savunma sanayii manasında Doğu Karadeniz’in en büyük üretim tesisiyiz" diyen TİSAŞ Yurtiçi Satış Müdürü Kadri Cemil Uyanık, muhtaçlıkları olan yetişmiş işçileri Doğu Karadeniz bölgesinden karşılamayı amaçladıklarını belirtti.
Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta Giresun Üniversitesi bünyesinde organize edilen Doğu Karadeniz Meslek Fuarı’na (DOKKAF 2025) katıldıklarını tabir eden Uyanık, "Söz konusu tertibe iştirak ve takviye sağlayarak hem bölge beşerinin hem de bölgede eğitim gören öğrencilerin yanında olduğumuzu bir kere daha gösterdik. İnsan Kaynakları, AR-GE ve satış ünitelerinden yetkilileri ve kendi alanında en yeni eserleri ile fuar alanında hazır bulunan TİSAŞ, öğrencilerimizin, sivil vatandaşlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin ağır ilgisi ile karşılaşmış, bilhassa öğrencilerimizin, meslek fırsatlarını değerlendirmeleri için âlâ bir seçenek olduğunu göstermiştir. İş imkanları, staj imkanları ve bilimsel çalışmalar manasında öğrencilerden gelen bütün müracaat ve talepler, TİSAŞ yetkililerince tek tek ele alınmış ve kaydedilmiştir. Her platformda genç, uzman ve eğitimli işgücü kaynaklarına takviye verdiği bilinen TİSAŞ, DOKKAF 2025 etkinliğinde, sivil ziyaretçilere de, kolluk kuvvetlerinden ziyaretçilerine de tıpkı ölçüde hizmet etmiş, talep, muhtaçlık, teklif ve tenkitleri de kaydetmiştir. Savunma sanayi alanında daima yeni projeler geliştiren TİSAŞ, muhtaçlığı olan yetişmiş çalışanları bölgemizden karşılamayı amaçlamaktadır ve bu maksat doğrultusunda bundan sonraki emsal etkinliklerde de kendini tabir etmeye devam edecektir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da otomobil tarlaya uçtu, hurdaya döndü: 1 yaralı

Bolu’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda denetimden çıkan araba tarlaya uçtu. Kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, Bolu-Mudurnu kara yolunun Gövem köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mudurnu’dan Bolu istikametine seyir halinde olan Harun K. yönetimindeki 67 AAV 617 plakalı araba, yağışın tesiriyle kayganlaşan yolda şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu denetimden çıktı. Yoldan çıkan araba, yaklaşık 100 metre boyunca tarlada sürüklenerek önüne çıkan ağaçları devirdikten sonra durabildi. Kazayı gören vatandaşlar, yaralı şoföre birinci müdahaleyi olay yerinde yaptı. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Servis ve jandarma takımları sevk edildi. Yaralı şoför Harun K., sıhhat takımlarının olay yerindeki birinci müdahalesinin akabinde İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tarlaya uçan araba hurdaya döndü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin