Reklam
Reklam
trabzon merkezli 5 ilde uyusturucu operasyonu PAWgIRfW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon merkezli 5 ilde uyuşturucu operasyonu

Trabzon merkezli 5 ilde bin 50 personelin katıldığı operasyonda kilolarca uyuşturucu madde ele geçirilirken, 101 adrese yapılan baskınlarda 91 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 5 aydır sürdürülen fiziki ve teknik takip çalışmaları neticesinde bugün saat 06.30 sıralarında Trabzon merkezli Artvin, Adıyaman, Hakkâri ve İzmir illeri dahil olmak üzere toplam 5 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon öncesi ekiplere seslenen Trabzon Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, “Burada bu seher vaktinde uyuşturucunun kökünü kazımak tacir ve torbacıların belini kırmak için toplandık. Gençlerimizi ve geleceğimizi tehdit eden sokaklarımızı esir almak isteyen uyuşturucu tacir ve torbacıları şunu bilmeli ki sevdiğimiz bu şehirde uyuşturucuya geçit yok. Devlet büyüklerimiz başta olmak üzere bu şehre hep birlikte bir söz verdik. Trabzon’da uyuşturucuya geçit yok. Arkadaşlar gazamız mübarek kılıcımız keskin, Allah yar ve yardımcımız olsun. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” diyerek operasyonun startını verdi.

Operasyona 900 personel, 25 Özel Hareket Timi, 1 helikopter ve 4 Drone, 9 Narkotik Madde Arama Köpeği olmak üzere toplam bin 50 personel katıldı. Operasyonda 101 adrese baskın yapılırken, 91 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Firari 10 şüpheli şahsın ise yakalanması için çalışma başlatıldı.

Uyuşturucu madde kullanıcısı 175 şahsın ifadesinin de başvurulduğu operasyonda 4 kilo 930 gram metamfetamin, 2 kilo 394 gram kubar esrar, 1 kilo 654 gram skunk, 1 kilo 364 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 1 kilo 216 gram A.M.-2201 sentetik kannabinoid ham maddesi, (bu ham maddeden toplamda 180 kilogram bonzai elde edilebiliyor), 212 gram kokain maddesi, 2 bin 470 adet sentetik ecza maddesi, 77 adet ecstasy maddesi, 9 adet uyuşturucu madde kullanmaya yarayan düzenek ile 12 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 990 adet fişek, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 415 bin tl, 740 dolar ve 52 gram 24 ayar altın ele geçirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin