Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
09 Ocak, 2024 12:47 tarihinde yayınlandı
0

TPAO Karabük’te Petrol Arayacak

Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) aralarında Karabük’ün de bulunduğu 14 İlde petrol arayacak. AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, verilen petrol arama ruhsatının özellikle Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Karabük, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu’ya ayrı bir katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) aralarında Karabük’ün de bulunduğu  14 İlde 18   saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı, Resmi Gazete’nin yayımlandı.

Buna göre, TPAO’ya, Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis’te bulunan toplam 18 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Ayrıca, TPAO’nun Diyarbakır, Batman, Siirt, Tekirdağ ve Kırklareli’nde bulunan sahalarında kamulaştırmaya gidilmesi kararlaştırıldı.

MİLLETVEKİLİ KESKİNKILIÇ, “PETROL ARAMA KARARI BÖLGEMİZE KATKI SAĞLAYACAK”
AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, verilen petrol arama ruhsatının özellikle Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Karabük, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu’ya ayrı bir katkı sağlayacağını belirtti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bu karara göre Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis’te bulunan toplam 18 saha için TPAO’ya petrol arama ruhsatı verildi.
AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Bölgemizde bulunan Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu illerine verilen petrol arama ruhsatının sevincini yaşıyoruz. Taş kömürü ve doğal gaz gibi kaynakların yanında petrolünde eklenecek olması illerimize önemli bir kalkınma sağlayacağını düşünüyoruz. Öncelikle Karabük’ümüz olmak üzere 18 ilde yapılacak olan petrol arama faaliyetlerinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
(Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda siddetli firtina agaclar otomobillerin uzerine devrildi tGN3K14H
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi

Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.

Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin