Ramazan Öztürk tarafından
09 Ocak, 2024 12:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TPAO Karabük’te Petrol Arayacak

Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) aralarında Karabük'ün de bulunduğu 14 İlde petrol arayacak. AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, verilen petrol arama ruhsatının özellikle Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Karabük, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'ya ayrı bir katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) aralarında Karabük'ün de bulunduğu  14 İlde 18   saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı, Resmi Gazete’nin yayımlandı. Buna göre, TPAO’ya, Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis’te bulunan toplam 18 saha için petrol arama ruhsatı verildi. Ayrıca, TPAO’nun Diyarbakır, Batman, Siirt, Tekirdağ ve Kırklareli’nde bulunan sahalarında kamulaştırmaya gidilmesi kararlaştırıldı. MİLLETVEKİLİ KESKİNKILIÇ, “PETROL ARAMA KARARI BÖLGEMİZE KATKI SAĞLAYACAK” AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, verilen petrol arama ruhsatının özellikle Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Karabük, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'ya ayrı bir katkı sağlayacağını belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara göre Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis'te bulunan toplam 18 saha için TPAO'ya petrol arama ruhsatı verildi. AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Bölgemizde bulunan Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu illerine verilen petrol arama ruhsatının sevincini yaşıyoruz. Taş kömürü ve doğal gaz gibi kaynakların yanında petrolünde eklenecek olması illerimize önemli bir kalkınma sağlayacağını düşünüyoruz. Öncelikle Karabük'ümüz olmak üzere 18 ilde yapılacak olan petrol arama faaliyetlerinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin