Tosya'da Vatandaşlar Köy Yerinin Değişmesini İstiyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mayıs, 2015 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tosya’da Vatandaşlar Köy Yerinin Değişmesini İstiyor

KASTAMONU ’nun Tosya ilçesinde, Karapürçek Köyü sakinleri yol ve arazi şartlarından dolayı köyün yerinin değiştirilmesini istiyor.
Tosya ilçesine bağlı Karapürçek köyünde vatandaşlar kış aylarında yaşadıkları olumsuzluklar, yolların ulaşıma elverişsiz olmasının yanı sıra heyelan riski bulunması nedeniyle resmi makamlara müracaat ederek köylerinin başka bir alana taşınmasını istedi. Yaklaşık 35-40 hanenin bulunduğu Karapürçek köylüleri, Tosya ilçesine yaklaşık 9 km mesafede bulunan Karapürçek köyünün hemen yakında bulunan 80 bin metrekare alandaki düz araziye taşınmasını istedi. Geçmiş yıllarda geçimlerini cevizcilik yaparak sağlayan ve ilçenin ceviz ihtiyacının neredeyse tamamının karşılandığı köyde sulama deposunun bulunmaması nedeniyle ceviz ağaçları da kurumu riski ile karşı karşıya.
Ceviz ağaçlarının çokluğu nedeni ile cevizli köyü olarak ta bilinen Karapürçek Köyü sakinlerini, “Bizim köyümüz bundan kısa bir süre önce Tosya’nın ceviz ihtiyacını karşılıyordu. Fakat şu anda gördüğünüz gibi köyde sulama depomuz olmadığı için ceviz ağaçlarının birçoğu kurudu. Eğer köyümüze bir su deposu yapılırsa, köyümüz tekrardan Tosya’nın ceviz ambarı olur” diye konuştu.
Köy sakinleri yaptıkları resmi müracaatın ardından Kastamonu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen heyetin köylerine gelerek inceleme yaptığını ve mevcut yerleşim yerlerinin iskan için uygun olmadığı yönünde rapor verdiğini ifade etti. Köy sakinleri ayrıca gelen heyetin köyün acilen yerinin değiştirilmesi yönünde rapor tuttuklarını dile getirdi. Köy sakinleri tutulan rapor doğrultusunda mevcut yerinin alt kısmında bulunan 80 bin m2 alana taşınmayı istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda kayip oral sengunun cesedi 85 kilometre uzakta rizede bulundu Olr9pQq9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da kayıp Oral Şengün’ün cesedi 85 kilometre uzakta Rize’de bulundu

Rize’nin Pazar ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyı şeridinde kayalıklar arasında bulunan erkek cesedinin, Trabzon’un Araklı ilçesinde 13 Nisan’dan bu yana kayıp olarak aranan Oral Şengün’e ait olduğu belirlendi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde kaybolan Oral Şengün’den (27) uzun süre haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, emniyet birimlerince yapılan kamera incelemeleri ve teknik analizler sonucunda cep telefonu sinyalinin son olarak Konakönü mevkiinde tespit edildiği belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede yürütülen çalışmalar genişletilerek sahil hattına kaydırılmış, aramalara jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve dalgıç polis ekipleri ile drone destekli hava unsurları da katılmıştı.

Saha çalışmalarının sürdüğü süreçte Rize kıyılarında kayalıklar arasında bulunan ceset için yapılan incelemelerde kimlik tespiti netleşti. Adli tıp süreci ve resmi değerlendirmeler sonucunda bulunan kişinin Oral Şengün olduğu kesinleşti.

Şengün’ün kaybolduğu nokta ile cesedin bulunduğu kıyı şeridi arasında yaklaşık 85 kilometrelik mesafe olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ölüm nedenine ilişkin kesin bulguların adli tıp raporuyla ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin