Karabük Postası tarafından
24 Haziran, 2014 08:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tosya’da Tarihi Hamamda Yangın

KASTAMONU 'nun Tosya ilçesinde tarihi belediye hamamın da yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, gece saat 03.30 sıralarında e- lektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede tarihi ha mamı kapladı. Tarihi Tosya Mer'aşi Abdurrahman Paşa Camii yanın- da bulunan ve bir tarafı kadınlara diğer tarafı erkeklere aitolanhamam da çıkan yangında hamamın erkek tarafı tamamen yandı. Bir anda yükselen dumanları gören mahalle sakinleri durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol al tına aldı. Yangın söndürme çalışmalarına Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkanı Kazım Şahin ilk dakikalarından itibaren yangın alanında bulunarak çalışmalara katıldı. Yangın sonrası itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yürütürken, yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturma başlatıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 21:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da ayakkabılıkta zehirli engerek paniği

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyünde bir evin girişindeki ayakkabılıkta gizlenen zehirli engerek yılanı paniğe yol açtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Safranbolu İtfaiyesi ekipleri, dikkatli bir operasyonla yılanı yakalayarak doğal yaşam alanına bıraktı.
Olay, Sümbül Sokak'ta bulunan bir konutta meydana geldi. Evin giriş kapısında yer alan ayakkabılıkta yılanı fark eden ev sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, ayakkabılık arkasına saklanmış halde bulunan engerek yılanını özel ekipmanlarla kontrollü bir şekilde yakaladı.
İtfaiye erleri, Türkiye'nin en tehlikeli yılan türlerinden biri olan ve zehriyle ciddi sağlık problemlerine yol açabilen engerek yılanını doğaya salmadan önce su verdi. Ekipler, yılanı "Hadi güle güle, yolun açık olsun" sözleriyle uğurlayarak doğaya bıraktı.
Safranbolu İtafiyesi, yaz aylarında sıcak hava ve doğaya yakın yaşam alanlarının bu tür sürüngenlerin yerleşim yerlerine yaklaşmasına neden olabileceğini belirterek dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin