Karabük Postası tarafından
03 Haziran, 2015 08:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tosya’da 5 Gün Sürecek Bilgi Şenliği Başladı

KASTAMONU 'nun Tosya ilçesine 5 gün sürecek olan ve ortaokullar arasında yapılan bilgi şenliği başladı. Bilgi Şenliği Mehmet Erkaragülle Kapalı Spor Salonu’nda 8.nci sınıflar arasında yapılan bilgi yarışması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenliğe Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu; “Eğitim - Öğretim yılı boyunca yapmış olduğunuz çalışmalardaki kazanımları sergilemek, biraz eğlenmek sosyal ilişkilerde saygı, anlayış ve paylaşma duygularını, takım ve ekip olabilmeyi başarmak, İkincil olarak ta sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olmak, yılın yorgunluğu atmak için bu projeyi düzenlemiş bulunmaktayız. Unutmayalım ki akıllı insan kendi aklını kullanan insandır, daha akıllı insan başkalarının aklından da yararlana insandır. Bu eğitim öğretim döneminde birçok proje gerçekleştirmenin gururunu da yaşıyoruz” dedi. Yarışmaya ilçede eğitim veren ortaokulların 8.nci sınıfları katıldı. Toplam 30 grubun katıldığı yarışmada gruplar 3 öğrenciden oluştu. Öğrencilere toplam 20 soru soruldu. Yarışma arasında verilen molalarda öğrencileri dinlendirmek için şarkılar söylendi. Yarışmaya katılan her öğrenciye katılım belgesi ve gruba da plaket verildi. Dereceye giren gruplara da başarı belgesi verildi. Yarışmacıların belge ve plaketleri Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu tarafından verildi. Yarışmanın sonunda 180 puanla; 1071- Sakarya Ortaokulu birinci, 160 puanla Bab-ı Esrar - Namık Kemal Ortaokulu ikinci, 150 puanla Lalezar -Namık Kemal Ortaokulu, Alfa M.Akif Ersoy Ortaokulu, Birinci Belli -Fatih Ortaokulu, Üçü bir arada -Akbük Ortaokulu üçüncü oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kırklar Dağı Mescidi çıkan yangında kül oldu

Trabzon-Bayburt hududunda, 3 bin 100 rakımda bulunan Kırklar Dağı Mescidi, bu akşam çıkan yangında kül oldu.
Alınan bilgiye nazaran, yörede manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı Mescidi’nde bu akşam bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında büyük kısmı ahşap alan tarihi mescid alevlere teslim olurken, yangına rüzgar nedeniyle müdahale edilemedi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Yüzyıllardır yöre halkı tarafından manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı, yörede "Kırkların buluşma yeri" inancıyla anılıyordu.
Son yıllarda birçok kişi için uğrak bir nokta haline gelen Kırklar Dağı, hem inanç turizmi hem de tabiat turizmi açısından öne çıkıyordu. Bölge, kuvvetli parkurlarıyla yerli ve yabancı dağcıların rotasında da yeralıyordu.

Bizi sosyal medyadan takip edin