karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Torununa ayak oluyor, arkadaşlarına öğretmen

Giresun’da emekli öğretmen Mustafa Sarısaray, engelli torununu her gün tekerlik sandalyesi ile okula getirip götürüyor. Sarısaray, gittiği okulda bir tarafta engelli torununun elleri ve ayakları olurken, diğer öğrencilerin ise derslerine yardımcı oluyor.
Giresun’da 37 yıl boyunca öğretmenlik yapan ve 2003 yılında emekli olan 73 yaşındaki öğretmen, emekli olmasına rağmen her gün okula gitmeye devam ediyor. Öğretmenlik kariyerinin ardından da eğitimi bırakmayan öğretmen, engelli torunu Kerem Can’a ve okula devam eden yabancı uyruklu öğrencilere yardım ediyor.

Engelli torunu için her gün okula gidiyor
Doğumdan itibaren yürüme engelli olan torunu Kerem Can’ı anaokulundan itibaren 9 yıldır okula götürüp-getirdiğini anlatan emekli öğretmen Mustafa Sarısaray, ”2010 yılında altı aylıkken dünyaya gelen torunum doğumunun ardından sağlığıyla ilgili zorluklar yaşamaya başladı. Öğrendik ki Kerem Can’ın yürüme yetisinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle engellenmiş. Ancak ’Ben torunumun ayaklarıyım’ diyerek, torununun hayatında önemli bir rol oynuyorum. Her gün sabah Kerem Can’ı uyandırıp okula götürüyorum. Okul saati bitinceye kadar da bekliyorum. Okulda gün içerisinde beslenmesinden, diğer özel ihtiyaçlarına kadar ben ilgileniyorum. Okul bittikten sonra da alıp eve getiriyorum. Anaokulundan itibaren torunumla yeniden okula başlamış oldum” dedi.

Öğrencilerin eğitimi için gönüllü çalışıyor
Torununun engelleriyle ilgilenirken, yalnızca torunu değil, tüm öğrencileri için de yardımsever bir tutum sergileyen emekli öğretmen Sarısaray, “Torunumu okulda beklerken zamanımı bir eğitimci olarak diğer öğrencilere yardımcı olmak için geçiriyorum. Okulda okuma yazma bilmeyen yabancı uyruklu öğrenciler var. Okula geliyorlar ama çoğu okuma yazma bilmiyorlar ya da öğrenmeleri zayıf oluyor. Ben de onlara okul kantininde, kütüphanesinde yardımcı oluyorum. Bu şekilde onlarca öğrencinin hayatına dokunduğuma inanıyorum. Bu benim için bir mutluluk kaynağıdır. Kimi öğrencilerin de liselere, sınavlara hazırlanmalarına yardımcı oluyorum” diye konuştu.
Eğitimin dört duvarla sınırlı olmadığını vurgulayan Sarısaray, eğitimdeki gerçek anlamın, sadece ders vermek değil, hayatın içinden olmak olduğunu belirterek torunun bulunduğu okulda tüm öğrencilerine yansıtarak onların eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
trt 17 uluslararasi belgesel odullerinin tanitimi kbude yapildi 1LrnV8LR
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

TRT 17. Uluslararası Belgesel Ödüllerinin tanıtımı KBÜ’de yapıldı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) iki önemli yarışması öğrencilere tanıtıldı.
Programda başvuru şartları ve ödüller hakkında bilgi verilirken öğrenciler projeleriyle yarışmalara katılmaya davet edildi.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde, TRT 17. Uluslararası Belgesel Ödülleri ile "Geleceğin İletişimcileri" yarışmasına ilişkin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TRT İç Yapımlar personeli Akasya Galiba ve Ahmet Dalıcı tarafından yapılan sunumda yarışmanın kategorileri, başvuru şartları ve ödüller hakkında bilgi verildi.
Akasya Galiba, TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri kapsamında dört kategori bulunduğunu belirterek Proje Destek ve Öğrenci kategorilerinin özellikle öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi.
Proje Destek kategorisinde ilk üçe girenlere 100’er bin lira hibe desteği verildiğini ve son başvuru tarihinin 3 Nisan olduğunu hatırlattı.
Ahmet Dalıcı ise öğrenci kategorisine 1 Ocak 2025’ten sonra çekilmiş, 15 ila 60 dakika arasındaki projelerin başvurabileceğini belirtti.
Öğrenci kategorisinde birinciye 125 bin TL, ikinciye 100 bin TL ve üçüncüye 75 bin TL ödül verildiğini ifade etti.
Toplantıda ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen "Geleceğin İletişimcileri" yarışması hakkında da bilgi paylaşıldı. Yarışmada ilk 10’a giren öğrencilerin Ankara’da TRT Genel Müdürlüğünde düzenlenen eğitim ve gala programına katıldıkları belirtildi.
Program kapsamında öğrencilere kamera, ışık tasarımı, spor yayıncılığı ve seslendirme gibi alanlarda profesyonel eğitimler verildiği aktarıldı. Ayrıca yarışmalarda derece elde etmenin TRT’de staj başvurularında önemli avantaj sağladığı ifade edildi.
Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu Kalafat Çat, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı program, hediye ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin