karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2015 08:04 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Torpil Dolu Şişe Patladı: 2 Yaralı

KASTAMONU 'nun Cide ilçesine bağlı Alayazı köyünde içine torpil konulan şişenin patlaması sonucu 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Cide ilçesi Alayazı köyüne bayram tatili için gelen Y.K. (24) ve misafiri D.Y.'nin (24) evlerinin balkonunda, bir şişenin içine 20’ye yakın patlayıcı torpil maddesi koydukları ve fitili ateşlemeleri ile torpillerin bir anda patladığı belirtildi. Patlama sonucu Y.K.'nin ellerinin parçalandığı, D.Y.'nin ise şişe kırıklarından hafif yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Yaralılar, olay yerine çağrılan Doğanyurt 112 acil servis ambülansları ile İnebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Y.K., İnebolu Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahaleden sonra Kastamonu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. D.Y. ise İnebolu Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinden sonra taburcu edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
deprem tatbikati gercegi aratmadi sKGxxy9E
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla deprem ve yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen deprem ve yangın tahliye tatbikatına katılım sağladı. Tatbikat senaryosu gereği, 5 Mart 2026 Perşembe akşamı merkez üssü Düzce olan bir depremin meydana geldiği kabul edilerek, olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarın ardından AFAD, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, 112 Acil Servis, MEB AKUB ve emniyet ekipleri hızlı şekilde bölgeye sevk edildi. Gerçekleştirilen tatbikata yönelik değerlendirmelerde bulunan Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, deprem haftasına yönelik bu etkinlikleri her yıl mart ayının ilk haftasında gerçekleştirdiklerini belirterek, tatbikatla birlikte Düzce’de görev yapan arama kurtarma ekiplerinin çok güçlü bir yapıda olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getirdi.
AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul, yurt ve pansiyonlarda Deprem Haftası nedeniyle bu tür etkinlikler yapıldığını belirtti. Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin de deprem ve yangın senaryosu çerçevesinde deprem anında öğrencilerin nasıl tahliye edileceğini uygulamalı olarak gösterdiklerini kaydeden Güngör, bu tür eğitimlerin hafta boyunca sürdürüleceğini dile getirdi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer ise olmaması gereken bir gerçeğe hazırlık amacıyla eğitim kuruluşlarına yönelik yapılan bu tarz tatbikatların öneminden bahsederek, başarılı şekilde tamamlanan tatbikattan ötürü emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.
Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda gerçekleştirilen, kurum personelinin afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin en üst düzeye çıkarılmasının amaçlandığı tatbikatta, senaryo gereği depremden dolayı enkaz altında kalanlar ve depremin ardından çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Tahliye ve yaralılara başarılı şekilde müdahale edilmesi ile tatbikat tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin