Toprak kayması 3 katlı binada çatlaklar oluşturdu, 6 kişilik aile evsiz kaldı - Karabük Haber Postası
toprak kaymasi 3 katli binada catlaklar olusturdu 6 kisilik aile evsiz kaldi nfRCcf2O
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Toprak kayması 3 katlı binada çatlaklar oluşturdu, 6 kişilik aile evsiz kaldı

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bir ailenin yaşadığı 3 katlı bina toprak kayması nedeniyle tahliye kararı verilerek mühürlendi. 6 kişilik Çakıroğlu ailesi, eşyalarını kurtarmak için son kere girdiği konutu terk etmek zorunda kaldı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Yeşilbük mahallesinde Çakıroğlu ailesinin yaşadığı bina yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Konutlarının önünde yapılan bir inşaat nedeniyle toprak kaymasının yaşandığını sav eden Çakıroğlu ailesi, yaşanan çatlaklar sonrası AFAD’a başvurdu. Tehlike oluşturması nedeniyle Çakıroğlu ailesinin yaşadığı binada ve etrafında inceleme yapan AFAD grupları, yerde ve binanın etrafında çatlaklar olduğunu tespit etti. Yapılan incelemede bölgenin topografik jeolojik yapısı ile meydana gelen çatlakların boyutlarının dikkate alındığı belirtilerek ani göçme riskinin bulunduğu değerlendirildi. AFAD gruplarının incelemesinin akabinde hem 3 katlı binanın boşaltılması ve hem de yolun risk oluşturulduğu için kapatılmasına karar verildi. Ortahisar Belediyesi takımları tarafından Çakıroğlu ailesinin yaşadığı 3 katlı binanın giriş kapısına mühür vuruldu. Eşyalarını kurtarmak için son defa konutlarına giren Çakıroğlu ailesi, konutlarını terk etmek zorunda kaldı. Konutun ünde yapılan inşaat nedeniyle evsiz kaldıklarını sav eden Çakıroğlu ailesi, mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

“Şuan kalacak yerimiz de yok”

Son defa konuta girerek eşyaları kurtardıklarını belirten Alper Çakıroğlu, “Evimizin önünde inşaat yapıldı. Yaz aylarında bu inşaat yapıldığı için fark etmemiştim. Sonrasında yağmur yağmaya başlayınca ufak ufak toprak kaymaları meydana geldi. ’Biz Karadeniz’deyiz normaldir’ diye düşündük. Farklı bir duruma geçti. Küçük bir oynama olmadığı fark ettik. AFAD’a başvurduk zira bunu biz çözemezdik. Ufak bir yer kaymamıştı. Gruplar gelip bir rapor oluşturdu. Aşağıda yapılan inşaattan ötürü olduğunu söylediler. AFAD yolun kapatılması ve konutun boşaltılması kararını verdi. Ortahisar Belediyesi gelip 1 saat içerisinde konutumuzu boşalttı. Sağda solda kalıyorduk fakat her gün gelip konutumuzu denetim ediyorduk. Şuan kalacak yerimiz de yok. Dün binanın art kısmına baktığımda binanın kalktığını gördüm. Konuttan olduk dedim. Eşyalarımızı kurtarmak istedik. Arkadaşlarım geldi konuttaki bütün eşyalarımızı çıkarttık” dedi.

“’Bir saat içerisinde kıyafeti alın çıkın’ dediler”

Havva Çakıroğlu ise 6 kişilik bir aile olarak sokakta kaldığını kaydederek, “Toprak kaymaları tespit edilince belediyeye başvurduk. Fakat bunlar çabucak olmadı. CİMER’e yazı yazdım. Ondan sonra bu karar hızlandırıldı. Her geçen gün konutumuzun altındaki toprak aşağıya kaymaya başladı. Meskenin önünde yapılan yapıdan kaynaklı. Zira orada çok toprak boşaltıldı. Orası yapılırken yolda çöktü. Yolun çöktüğünü görenler oraya müdahale edebilirdi. Dolgu yaparak orayı da kapattılar. Sonuç olarak olan bize oldu. Aşağıdaki yapıda bir şey yok bizim konutumuz çöktü. Konutumuzu apar topar boşaltmak zorunda kaldık. AFAD’dan çıkan karardan sonra bize ’Bir saat içerisinde kıyafeti alın çıkın’ dediler. Onca eşya, onca emek ne olacak biz bunları nasıl tekrar buraya getiririz? 6 kişilik bir aile sokakta kaldık. Küçük çocuğum bile neye uğradığını şaşırdı. Çocuğun psikolojisi bozuldu. Toprak kaymasına neden olan inşaat yetkilileri ile görüştük. Biz de mağduruz diyorlar. Gidebileceğimiz bir konut yok. Ne yapacağımızı şaşırdık. Meskendeki eşyaları boşaltırken yarısı kırdık zati. Maddi ve manevi ziyanımız var. Sağa sola dağıldık. Yıkım kararı şuan yok. Onun kararını vereceklerini de düşünmüyorum. Çökmesini bekleyecekler” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dq22222
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mart, 2026 12:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay, Dünya Şampiyonu Çenesiz’i kabul etti

Vali Oktay Çağatay, İspanya’nın Ourense şehrinde 6-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen Virtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan milli sporcu Muhammet Arif Çenesiz’i makamında kabul etti.

T20 kategorisi üç adım atlama branşında 14 metrelik derecesiyle altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan, uzun atlama branşında ise bronz madalya elde ederek dünya üçüncüsü olan Çenesiz’in başarısı, Karabük’te büyük bir gurur ve sevinçle karşılandı.

Ziyarette; Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TÖSSF) Para Atletizm Milli Takım Sporcusu Muhammet Arif Çenesiz’e, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Ersöz, Antrenör Serdar Akad, İl Temsilcisi Muhammet Aydoğan da katıldı.

Ziyaret sırasında sporcuyu ve emeği geçen teknik heyeti tebrik eden Vali Oktay Çağatay, elde edilen bu önemli başarının yalnızca bireysel bir kazanım olmadığını, aynı zamanda ülkemiz adına büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti.

Vali Çağatay konuşmasında, “Muhammet Arif kardeşimizin elde ettiği bu büyük başarı, azmin, disiplinin ve inancın en güzel örneklerinden biridir. Bu gurur verici tablo, gençlerimiz için de önemli bir ilham kaynağıdır. Sporun birleştirici gücüyle yetişen her bir gencimizin ulusal ve uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bu başarının, özel sporcuların azmi ve kararlılığı ile nelerin başarılabileceğini açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Vali Çağatay, devletin her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu belirtti.

Önümüzdeki süreçte daha büyük hedeflerin bulunduğunu dile getiren Vali Çağatay, “Dünya şampiyonluğu bizler için önemli bir kilometre taşıdır. Ancak hedefimiz bununla sınırlı değil. İnşallah olimpiyatlarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek madalya kürsüsünde yer alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin