Reklam
Reklam
15745 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
18 Temmuz, 2024 10:50 tarihinde yayınlandı
0

Topluluk Önünde Konuşmaktan Utanmak

Topluluk önünde konuşmak, birçok insan için  endişe kaynağı olabilir. Bunun sebebi Sosyal anksiyete bozukluğu, kişinin sosyal ortamlarda veya performans gösterdiği durumlarda aşırı bir endişe ve korku hissetmesidir.

İnsanlar, başkaları karşısında yeterince iyi bir performans sergileyememe endişesi taşıyor. Bu endişe, bireylerin kendilerine olan güvenini zayıflatarak konuşma esnasında daha fazla stres yaşamalarına sebep olabiliyor. Geçmişte kötü bir konuşma deneyimi yaşayanlar ise gelecekteki konuşmaları daha da korkutucu bulabiliyor ve bu durum, kişinin özgüvenini olumsuz etkileyebiliyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya gibi platformlar, insanların sürekli olarak kendilerini başkalarıyla karşılaştırmalarına yol açarak ekstra stres yaratıyor. Bu durum da topluluk önünde konuşma korkusunu artırabiliyor.

Topluluk önünde konuşma korkusunun etkileri ise oldukça geniş çapta hissediliyor. İş dünyasında, etkili bir şekilde konuşma yeteneğine sahip olmak sıklıkla kritik bir başarı faktörü olarak kabul ediliyor. Bu beceriyi geliştiremeyenler iş görüşmelerinde veya sunum yaparken dezavantaj yaşayabiliyor. Aynı zamanda, kişilerarası iletişimde zorluk çekenler, arkadaşlık veya romantik ilişkilerde güçlük çekebiliyor ve sosyal etkileşimlerini sınırlayabiliyorlar. Bu durum da genel özgüven eksikliği ve kişisel gelişimde gerilemeye yol açabiliyor.

Ancak, bu korkunun üstesinden gelmek mümkün. Profesyonel yardım almak, konuşma pratiği yapmak, rahatlama tekniklerini öğrenmek ve olumlu düşünce alışkanlıkları geliştirmek gibi yöntemlerle bireyler, topluluk önünde konuşma korkusunu aşabilirler. 

(Simge AYKAN)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xsxssxsx 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’ÜN ARMAĞANI 107 YAŞINDA

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karabük’te törenlerle kutlanacak.

Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. Yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de  etkinliklerle kutlanacak.  “Türkiye Yüzyılı’na Yön Veren Gençlerle” sloganıyla hazırlanan kutlama programı kapsamında ilk tören 19 Mayıs Salı günü saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler Yenimahalle Spor Salonunda devam edecek. Buradaki etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Gençlik adına konuşma, gençlik adına şiirlerin okunmasının ardından  Halk Oyunları Gösterileri, Cimnastik Gösterileri, Step ve Aerobik Gösterileri, Karakucak Güreş Gösterileri, Taekwondo  gösterisi ve ödül töreni ile etkinlikler sona erecek.

GENÇLİK HAFTASI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMİŞTİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası dolayısıyla Karabük’te “Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

14 Mayıs Perşembe günü Safranbolu Gençlik Merkezi’nde bağlama konseri düzenlendi. 15 Mayıs Cuma günü Stadyum Genç Ofis’te el sanatları ve resim sergisi, akıl ve zeka oyunları turnuvası ile şiir dinletisi yapıldı. 16 Mayıs Cumartesi günü Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda “İyilik Oryantiringi”, “GSB Sanat Sokağı” ve “Gençlik ve Spor Festivali” gerçekleştirildi. Aynı gün Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Satranç Salonu’nda satranç turnuvası düzenlendi. 17 Mayıs Pazar günü Sarıçiçek Göleti çevresinde “Ormanlar Benim Doğa Yürüyüşü” ile gençler doğayla iç içe bir etkinlikte buluştu. 18 Mayıs Pazartesi günü ise Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu’nda piyano, keman ve gitar konseri verildi, Safranbolu Eski Çarşı’da fotoğraf yarışması yapıldı ve Karabük Gençlik Merkezi’nde masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin