Topluluk Önünde Konuşmaktan Utanmak - Karabük Haber Postası
15745 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
18 Temmuz, 2024 10:50 tarihinde yayınlandı
0
0

Topluluk Önünde Konuşmaktan Utanmak

Topluluk önünde konuşmak, birçok insan için  endişe kaynağı olabilir. Bunun sebebi Sosyal anksiyete bozukluğu, kişinin sosyal ortamlarda veya performans gösterdiği durumlarda aşırı bir endişe ve korku hissetmesidir.

İnsanlar, başkaları karşısında yeterince iyi bir performans sergileyememe endişesi taşıyor. Bu endişe, bireylerin kendilerine olan güvenini zayıflatarak konuşma esnasında daha fazla stres yaşamalarına sebep olabiliyor. Geçmişte kötü bir konuşma deneyimi yaşayanlar ise gelecekteki konuşmaları daha da korkutucu bulabiliyor ve bu durum, kişinin özgüvenini olumsuz etkileyebiliyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya gibi platformlar, insanların sürekli olarak kendilerini başkalarıyla karşılaştırmalarına yol açarak ekstra stres yaratıyor. Bu durum da topluluk önünde konuşma korkusunu artırabiliyor.

Topluluk önünde konuşma korkusunun etkileri ise oldukça geniş çapta hissediliyor. İş dünyasında, etkili bir şekilde konuşma yeteneğine sahip olmak sıklıkla kritik bir başarı faktörü olarak kabul ediliyor. Bu beceriyi geliştiremeyenler iş görüşmelerinde veya sunum yaparken dezavantaj yaşayabiliyor. Aynı zamanda, kişilerarası iletişimde zorluk çekenler, arkadaşlık veya romantik ilişkilerde güçlük çekebiliyor ve sosyal etkileşimlerini sınırlayabiliyorlar. Bu durum da genel özgüven eksikliği ve kişisel gelişimde gerilemeye yol açabiliyor.

Ancak, bu korkunun üstesinden gelmek mümkün. Profesyonel yardım almak, konuşma pratiği yapmak, rahatlama tekniklerini öğrenmek ve olumlu düşünce alışkanlıkları geliştirmek gibi yöntemlerle bireyler, topluluk önünde konuşma korkusunu aşabilirler. 

(Simge AYKAN)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin