Karabük Postası tarafından
26 Nisan, 2023 16:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

Toplu Ulaşımda, İmza Cumhurbaşkanlığından Döndü

Karabük'ün kanayan yarası haline gelen toplu ulaşım sorununun çözümü için Karabük Belediyesi tarafından alınan otobüslerin işletilmesi için kurulması düşünülen şirketin onayı Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilirken, Nisan ayında yapılan bazı haberlerde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin'in sorunu çözdüğü şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Karabük Belediyesine ait yeni alınan şehir içi toplu taşıma araçlarını işletecek şirketin onayı Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilirken, geçtiğimiz haftalarda sorunun Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin tarafından çözüldüğü şeklinde yapılan haberler de boşa çıkmış oldu. Konuyla ilgili olarak BRTV televizyonunda açıklama yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili olayı doğrularken, sorunun ihale yoluyla çözülmesi için çalışmaların başladığını söyledi. Şirket onayının Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedildiğini ifade eden Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Bunları içinizde çözün iktisadi teşebbüs kurun diyorlar. Biz İktisadi teşebbüs kurmasını biliyoruz ama bizim otobüslerle ilgili en 200-250 kişi almamız gerekiyor ve şu şartlar altında alamıyoruz çünkü norm kadro sınırlaması var bizim en fazla çalıştırabileceğimiz adam sayısı 960 şu anda zaten o mevcut sayıyla çalışıyoruz. Bunlara başka bir formül bulacağız. Talebimize geçtiğimiz hafta red geldi, çözüm arama içerisindeyiz, tahmin ediyorum bir işbirliği içerisinde otobüslerle ilgili önümüzdeki hafta bir ihale yapılması söz konusu. İhale ile beraber de çalıştıracağız İnşallah.  İşletmeye vereceğiz, her şeyi bize ait yalnız işletme ihalesi, bakım ihalesi böyle bir formül bulmaya çalışıyoruz. Arabalarımız son derece modern yetiştirebilirsek bunlarla ilgili mutlaka eğitim alınması gerekiyor. 10 tane otobüsü 30 Nisan’da mahallelerde birkaç gün ücretsiz olarak çalıştırmayı düşünüyoruz. Hem o tarihte Genel Başkanımız gelecek. Genel başkanımızın Karabük ziyaretine tüm Karabüklüleri davet ediyorum. Çok iyi işletmeciler bulup kiralama şekliyle ücretine bakmadan çok aman aman paralar istemiyoruz, temizliğini istiyoruz, insanlara hitabını istiyoruz yani güzel bir işletme istiyoruz o şartlar altında değerlendirmeye çalışacağım" dedi. (Nurettin Acar)

Yorumlar

  1. Zafer

    Sen ak partiye oy vermeyin dersen alırsın onayı eyyy vergili Bi battı çıkkının içinden çıkamadın yaptığın balık pazarındaki battı çıktı dersen her yağmırda göle dönüyor akıllı ol da REİSE çalış yoksa becerebileceğin Bi iş yok

Yeni yorumlara kapalı.

Haber Merkezi tarafından
19 Mart, 2025 23:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar Sarı Traverten Taşı Artık Coğrafi İşaretli!

Karabük’ün yerel zenginlikleri arasında öne çıkan “Eskipazar Sarı Traverten Taşı”, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Tescil sürecinin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) öncülüğünde yürütülmesiyle 24 Mayıs 2024 başlatılırken, 04 Mart 2025 tarihinde tamamlanarak resmi tescil belgesi verildi.

Tescil belgesi, TÜRKPATENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak tarafından, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’a takdim edildi. Törende, Karabük Milletvekilleri Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç ile coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener de yer aldı.

Tescil işlemleri sürecinde Karabük TSO’nun yoğun çalışmaları ve girişimleri ön plana çıkarılırken, “Eskipazar Sarı Traverten Taşı” Karabük TSO adına tescili gerçekleştirilen ilk coğrafi işaretli ürün olma özelliğini de taşıyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak, yerel değerlerin korunmasında yürütülen bu önemli girişim için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerini iletirken; Başkan Fatih Çapraz, sürece katkı sağlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekilleri Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç, coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener ile emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Eskipazar Sarı Traverten Taşı, yüksek dayanıklılığı, estetik görünümü ve doğal yapısıyla prestijli projelerde tercih edilen bir malzeme olarak bilinir. Anıtkabir’de kaplama taşı olarak kullanılan bu özel ürün, kalitesi ve tarihî değeriyle dikkat çekiyor. Tescil işleminin tamamlanmasıyla birlikte, taşın korunması, markalaşması ve uluslararası alanda tanıtılması hedeflenirken, bölge üreticilerine ulusal ve uluslararası pazarlarda önemli avantajlar sağlanacağı ifade ediliyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.