Toplanan Mavi Kapak Sayısı, Yarım Milyonu Geçti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Haziran, 2015 08:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Toplanan Mavi Kapak Sayısı, Yarım Milyonu Geçti

BARTIN Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ‘Altın Kardeşliği’ isimli proje etkinlikleri kapsamında 600 bin plastik kapak toplandı.
Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, ’Kapaklar Umuda Dönüşsün’ sloganı ile hazırlanan Altın Kardeşliği isimli projeye destekler artarak devam ediyor. Altın Kardeşliği isimli projenin uygulanmasına başlandığı 15 Ağustos 2014 tarihinden bugüne kadar yaklaşık olarak 600 bin plastik kapak toplandı.
Bartın Emniyet Müdürlüğü, yazılı yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Altın Kardeşliği isimli proje hazırlanarak yürütülmesine başlanmıştı. Proje ile ilgili olarak halk arasında mavi kapak olarak da bilinen cam ve plastik şişelerin çeşitli renklerdeki plastik kapakları toplanarak geri dönüşümleri için anlaşmalı kuruluşlara teslim ediliyor. Teslim edilen bu plastik kapakların karşılığında da yaklaşık olarak her 30 bin 000 adet (50 kilo) plastik kapak karşılığında başta yatağa bağımlı olanlar olmak üzere yüreği büyük engelli kardeşlerimizin kullanımına ihtiyaç duydukları özellikli sandalyelerden temin ediliyor. Temin edilen bu sandalyeler ise, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından ihtiyaç sahibi başta yatağa bağımlı olanlar olmak üzere yüreği büyük engelli kardeşlerimize takdim edilerek, kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşmaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılıyor”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 14
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 12:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Tiyatro Yarışması İl Finali büyük ilgi gördü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin sanata olan ilgisini artırmak ve yeteneklerini sahneye taşımalarını desteklemek amacıyla düzenlenen Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları kapsamında, Gençler Arası Tiyatro Yarışması Karabük İl Finalleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Yenişehir Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, şube müdürleri, okul yöneticileri, yarışmacı gençler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sahneye çıkan gençler, sergiledikleri performanslarla izleyenlerden büyük alkış alırken; toplumsal konulara dikkat çeken ve anlamlı mesajlar içeren oyunlar geceye damga vurdu. Her bir ekip, sahne hakimiyeti ve oyunculuklarıyla jüri ve izleyicilerden tam not aldı.

Program sonunda konuşan Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, gençlerin sanata olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu tür organizasyonların gençlerin kişisel ve kültürel gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Yarışmada dereceye giren gruplara ödülleri takdim edilirken, katılım sağlayan tüm gençlere teşekkür belgeleri verildi. İl finalinde birinciliği elde eden Edebiyat Öğretmeni Ramazan Şenin çalıştırdığı Alp Arslan Gazi Anadolu Lisesi Tiyatro Ekibi Karabük’ü bölge finallerinde Ordu İlinde temsil etme hakkı kazandı.

Sanatla iç içe geçen bu anlamlı günde gençler, hem sahne deneyimi kazanmanın hem de tiyatronun birleştirici gücünü yaşamanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin