Reklam
Reklam
222 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Mart, 2026 12:21 tarihinde yayınlandı
0

Topçu’dan Eflanispor destekleriyle ilgili açıklama

Eflanispor Kulüp Başkanı İrfan Topçu, bayramlaşma programında kulübe yönelik yapılan açıklamalara detaylı şekilde cevap vererek, yaşanan süreci kamuoyuyla paylaştı.

Eflani’de düzenlenen bayramlaşma programında Hüsnü Akın’ın Eflanispor’a destek verdiklerine yönelik ifadelerine karşılık açıklama yapan Topçu, sezon başında yapılan görüşmeleri hatırlattı. Topçu, Eylül ayında gerçekleştirilen toplantıda belediye tarafından Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında kulübe aylık 300 bin TL ödeme yapılacağının taahhüt edildiğini belirtti.

Ancak bu planın uygulanmadığını savunan Topçu, belediye tarafından yapılan ödemelerin şu şekilde gerçekleştiğini aktardı: Ekim ayında 300 bin TL, Kasım ayında 100 bin TL, Şubat ayında 10 bin TL, Mart ayında 100 bin TL ve ayrıca Mart ayında 10 bin dolar ödeme yapıldığını ifade etti. Topçu, toplamda yaklaşık 950 bin TL ödeme yapıldığını, oysa Ocak ayı sonuna kadar 1 milyon 200 bin TL ödenmesi gerektiğini dile getirdi.

Ödemelerin gecikmeli yapılması ve iletişim sorunları nedeniyle kulüp yönetiminin zor durumda kaldığını vurgulayan Topçu, “Defalarca talepte bulunmamıza rağmen çoğu zaman telefonlarımıza dönüş yapılmadı, bu durum bizi zor durumda bıraktı” dedi.

Takımın mali sıkıntılar nedeniyle ligden çekilme noktasına geldiğini belirten Topçu, son aşamada futbolcuların alacaklarını talep etmek için doğrudan belediye başkanıyla görüştüğünü ifade etti. Kulüp yönetimi olarak oyuncular karşısında zor durumda kaldıklarını kaydeden Topçu, yaşananların kendilerini yıprattığını söyledi.

Eflanispor’un bu sezon yaklaşık 7 milyon TL bütçeyle mücadele ettiğini aktaran Topçu, devre arasında sağlanacak yaklaşık 5 milyon TL’lik ek destekle takımın ligde kalmanın ötesinde üst lig hedefi için play-off oynayabilecek seviyede olduğunu savundu.

Açıklamasında yalnızca belediyeyi değil, diğer yetkilileri de eleştiren Topçu, Karabük milletvekilleri, siyasi temsilciler ve ilgili kurumların da yeterli desteği vermediğini öne sürdü. AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’ın daha önce yaptığı destek açıklamalarının da hayata geçirilmediğini ifade etti.

İlçedeki spor altyapısına da değinen Topçu, Eflanispor’un tesis ve stat imkanlarının yetersiz kaldığını belirterek, soyunma odaları, tribünler ve aydınlatma gibi eksikliklerin giderilmediğini söyledi.

Topçu, açıklamasının sonunda tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, yaşanan sürecin kamuoyunun takdirine bırakıldığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
99b394d3 774b 4357 8429 9964df802ca7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2026 17:09 tarihinde yayınlandı
0

CHP’de ihraç depremi Karabük’’e uzanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde yaşanan gelişmeler ve disiplin süreçlerine ilişkin iddialar siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

CHP’de 9 milletvekilinin ardından bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddiası, gözleri Özgür Özel’e desteğiyle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye çevirdi.

Gözler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle başlayan yönetim değişikliği, parti içi disiplin süreçleriyle yeni bir boyut kazandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla 9 milletvekilinin partiden ihracı için başlatılan sürecin ardından, bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edileceği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından gözler Safranbolu Belediye Başkanlığı’na çevrildi.

İHRAÇ DOSYALARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ulusal basında yapılan haberlere göre, CHP MYK’sı tarafından daha önce disipline sevk edilen 9 milletvekiline ilişkin ihraç başvuruları, yarın gerçekleştirilecek YDK toplantısında masaya yatırılacak. Ancak parti içinden sızan son bilgiler, disiplin hamlesinin sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmayacağını ve dosyaların kapsamının genişletildiğini gösteriyor.

YDK’da dosyası ele alınacak isimler arasına bazı belediye başkanlarının da dahil edileceğinin duyurulması, Safranbolu’da geniş yankı uyandırdı. Değişim sürecinde Özgür Özel’e verdiği açık destekle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de bu listede yer alıp almadığı Karabük ve Safranbolu kamuoyunda merak konusu oldu.

Yarın yapılacak kritik Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının ardından, ihraç istemiyle yargılanacak belediye başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve partideki kurultay kördüğümünün yeni bir evreye taşınması bekleniyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin