Reklam
Reklam
tomruk kavgasinda silahina davrandi iddiasi 8PRz6JEe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Aralık, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0

Tomruk kavgasında “Silahına davrandı” iddiası

Bartın’da ormandan fazla tomruk alındığı iddiasıyla ormancıya saldırdığı ileri sürülürken kereste fabrikasının sahibi ve çalışanları iddiayı yalanladı. Yaşananları anlatan Çakır kardeşler, orman muhafaza memuru Z.Ö.’nün silahına davranarak havaya eteş ettiğini ileri sürdü.

İddiaya göre Bartın’ın Ulus İlçesi Samatlar Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli Orman Muhafaza Memuru Z.Ö., ihale ile 4 istif tomruk alan kereste fabrikasına tomrukların teslim ve sayımı esnasında sözlü ve fiziki saldıya uğramış, soruşturma başlatılan olayla ilgili işletme sahibi Murat Çakır ile çalışanlarından ağabeyi olan Muhammet Çakır ve babası Zeki Çakır’ın ifadesi alınmıştı.

Olayın ardından işletme sahibi Murat Çakır ile ağabeyi Muhammet Çakır iddiaları yalanladı. Murat Çakır, tartışmanın orman muhafaza memuru Z.Ö.’nün kendilerini, hırsızlıkla suçlaması nedeniyke başladığını belirterek, “ihale ile ormandan 4 istif tomruk satın aldık. İlk istifte 33 tomruk fazla taşımız, bunun üzerine ormancı bizi hırsızlıkla, çalmakla suçladı. Bu söz üzerine ise tartışma yaşandı. Zaten tomrukları ormandan araca yüklerken de, araçtan indirilirken de sayılır, tespiti yapılır. Ayrıca tomruklar mühürlenir bize teslim edilir. Gelen ilk istif yükte 33 civarında, fazla tomruk çıkmış. Biz de çıkan fazlalıkların, diğer alacağımız, 3 istif yükten düşülebileceğini anlatmaya çalışarak, biz işimizi yapmaya çalıştık. Biz bir an önce, ormanda bulunan ve tağmur nedeniyle ıslanan 3 istif yükü de getirebimenin telaşındaydık” diye konuştu.

Yaşananları anlatan Muhammet Çakır ise, Orman Muhafaza Memuru Z.Ö.’nün kendiketini anlamamakta ısrar etmesi ve cep telefonu ile görüntü çekmesi üzerine ise iş makinesinden inerek tartışmaya başladığını kaydetti. Muhammet Çevik, “O anlarda sinirli bir şekilde ormancı ile tartışmaya başladık. Muhtemeken sinirli halim neniyle korktu, 2 el havaya ateş açtı. Silah sesini duyan ve içeride bulunan babam Zeki Çakır geldi. Ormancının elinde silahı görünce, silahın bana ateş edilmesi endişesiyle ormancının elinden silahı almaya çalıştı. O esnada ikisi birden yere düştü. Sonra ikisini ayırdık. Ormancı da bizde kolluk kuvvetlerini arayarak, anlaşmazlık olduğunu ifade ettik” diye konuştu.

Çakır kardeşler ve babası Zeki Çakır yaşananların arsından jandarmanın daveti ile karakola giderek ifade verdi. Z.Ö.’nün şikayetçi olduğu çakır kardeşler ve babası Zeki Çakır, iş yerlerinde silahla havaya ateş eden orman muhafa memurundan şikayetçi olacaklarını kaydetti.

Öte yandan olayla ilgili başlatılan savcılık soruşturmasının da sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
geceyi aydinlatan simsekler gorsel solen sundu mOL29AFA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu

Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.

Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.

Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin