Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Eylül, 2021 11:29 tarihinde yayınlandı
0

TOKİ’den yılın ikinci kampanyası

Yüzde 22 indirim yapılacak

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisi 21 Eylül’de başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi de yapılacak.
Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 21 Eylül – 19 Ekim 2021 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 22 oranında indirim yapılacak.
BÜTÜN BORCUNU ÖDEMEYEN DE KAMPANYADAN YARARLANACAK
Yüzde 22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.
SON BAŞVURU 19 EKİM 2021
Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 21 Eylül – 19 Ekim 2021 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.
KAMPANYADAN YARARLANMA ŞARTLARI
İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor.  Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.
Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak.
Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
iki ana guzergahta trafik yogunlugu suruyor J14f4lzE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

İki ana güzergahta trafik yoğunluğu sürüyor

Bayram tatili dönüşüne çıkan binlerce sürücü, Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu’nda yoğunluk oluşturdu. İstanbul istikametindeki trafik havadan görüntülenirken, ekipler muhtemel aksaklıkların önüne geçmek için sahada görev yapıyor.

Kurban Bayramı tatilini erkenden bitirip trafiğe takılmak istemeyen sürücülerin yola çıkmasıyla birlikte Anadolu Otoyolu İstanbul istikameti ile D-100 Karayolu İstanbul yönünde trafik yoğunluğu artmaya devam ediyor. Düzce kesiminde havadan görüntülenen iki ana ulaşım güzergâhında araç trafiğinin kilometrelerce uzandığı görüldü.

Özellikle Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikametinde zaman zaman yoğunluk yaşanırken, alternatif güzergâh olarak tercih edilen D-100 Karayolu’nda da araç sayısında belirgin artış gözlendi. Havadan çekilen görüntülerde her iki yoldaki trafik akışının yoğun şekilde sürdüğü dikkat çekti.

Öte yandan, D-100 Karayolu’nda trafiğin sıkışmaması ve ulaşımın güvenli şekilde devam etmesi amacıyla ekiplerin denetimlerini aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. Trafik ekipleri, sürücüleri hız limitleri ve takip mesafesi konusunda uyarırken, yoğunluğun bayram süresince devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin